Названо несподівані плюси сексу. Але попередили – все добре в міру

Сексолог, співробітниця Сілезького медичного університету Беата Врубель, в коментарі польському виданню Newsweek, розповіла, яким чином регулярні заняття сексом допомагають надовго зберегти фізичне і психічне здоров’я.

Свої висновки вона обґрунтувала результатами досліджень, проведеними в Університеті Вілкс в Пенсільванії, які показали, що навіть один акт сексуальної близькості в тиждень на 30% піднімає рівень імуноглобуліну А (IgA). Він захищає організм від вірусів і патогенних бактерій, робить людину менш сприйнятливим до інфекцій.

Секс є відмінною профілактикою депресій, еректильної дисфункції, деяких видів раку, допомагає спалити калорії, покращує якість сну і роботу мозку, а також полегшує біль. Також секс позитивно впливає сексуальної близькості на зміцнення імунітету, що експериментально довели вчені з США. Дослідники при цьому відзначають, що головне – не переборщити. Згідно даних, отриманих в результаті досліджень, заняття любов’ю більше трьох разів на тиждень не справляли позитивної дії на імунну систему, в той час як помірна статева активність підвищувала концентрацію імуноглобуліну А на 30%.

Регулярне статеве життя не тільки поліпшує відносини між партнерами, заряджає енергією і піднімає настрій, але і позитивно впливає на психічне і фізичне здоров’я. Дослідження, проведене в університеті Вілкс, США, показало, що у людей, які займаються сексом два рази на тиждень, імунна система працює краще. Зокрема, в їх організмі підвищується рівень білків, які захищають від вторгнення бактерій, вірусів та інших патогенів.

При цьому, у тих, хто займається сексом частіше або рідше двох разів на день, рівень імуноглобуліну А помітно нижче. Згідно з результатами дослідження, проведеного в Цюріхському університеті, у людей, що мають часті фізичні контакти з партнером (мається на увазі як секс, так і прості дотику), було виявлено найнижчий рівень кортизолу – гормону стресу. Крім того, під час близькості задіюються різні м’язи, в тому числі опрацьовуються м’язи тазового дна. Це дозволить в майбутньому уникнути запорів або нетримання сечі у представників обох статей.

Читайте також  Чоловіки зайнялися коханням посеред вулиці взимку: "секс-моржі" потрапили на камеру

Якщо вам з якихось причин не вдається займатися сексом регулярно, експерти радять масаж. Масаж не тільки лікує м’язи спини і розслабляє, але і покращує роботу імунної системи, вважають вчені з університету Майамі.

Після масажу в організмі підвищується рівень природних «клітин вбивць», які борються з хвороботворними мікроорганізмами і знижують кількість гормону стресу кортизолу в крові. Згідно з результатами дослідження, проведеного в Цюріхському університеті, у людей, що мають часті фізичні контакти з партнером (мається на увазі як секс, так і прості дотику), було виявлено найнижчий рівень кортизолу – гормону стресу. Крім того, під час близькості задіюються різні м’язи, в тому числі опрацьовуються м’язи тазового дна. Це дозволить в майбутньому уникнути запорів або нетримання сечі у представників обох статей. Так само сексологи назвали небезпечні наслідки захоплення порнографією.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.