Після пожежі на Вовчинецькій франківці обурені бездіяльністю мерії щодо ситуації з “парканом Крижанівського” (фото)

Вчора, 13 квітня на вулиці Вовчинецькій,170 в Івано-Франківську трапилася пожежа.

Спалахнуло на 7-му поверсі багатоквартирного житлового будинку.

Як повідомили у прес-службі ДСНС, на місце події прибули кілька екіпажів рятувальників. Проте, як розповіли очевидці події, місцеві мешканці, пожежні машини не могли під`їхати під стояк, щоб швидко погасити пожежу.

“В будинку на вул, Вовчинецькій, 170 трапилася пожежа, горіла квартира, пожежні машини не могли під`їхати під стояк, щоб швидко погасити пожежу, бо ректор Нафти і Газу, п. Крижанівський, звів паркан прямо під багатоповерхівкою, порушуючи всі норми і правила безпеки”, – розповіла Оксана Яворська.

За словами жінки, мешканці будинку, неодноразово зверталися за допомогою до міської влади, і, зокрема, до мера міста, але, на жаль, крім бруківки, він більше нічим не допоміг.

“В будинку 85 квартир, багато маленьких діток, пенсіонерів. Неодноразово зверталися за допомогою до мера міста, але мер крім бруківки, більш нічим нам не в змозі допомогти, хоча обіцянок роздавав, як завжди, багато. Для чого тоді така влада? Як бути далі? Чому ніхто не відповідає за невиконанні обіцянки? Хто має захищати мешканців міста від таких МАЖОРІВ, яким все мало, рік за роком приватизовують прибудинкову територію і зводять паркани?”, – обурюється жінка.

Нагадаємо, питання щодо “паркану Крижанівського” гостро піднялось влітку 2016 року, коли за кошти міського бюджету почали облагороджувати сквер, брукувати пішохідні доріжки перед багатоповерхівкою. Коли ж комунальники взялися облаштовувати парковку, з’ясувалося, що ділянка приватизована та з 2007 року належить Анні Крижанівській – дочці ректора ІФНТУНГ Євстахія Крижанівського.

Проте мешканці висотки мають схему, на якій вказано,що спірна земля є їхньою прибудинковою територією, та за її утримання вони платили з 2011 року.

Читайте також  Діти хотіли вибратися: через п’яних матерів загинуло четверо дівчаток. Деталі трагедії (відео)

Мешканці звернулись до мерії за вирішенням конфлікту. Тоді міський голова Руслан Марцінків запропонував два варіанти вирішення проблеми: або місто домовляється і викупить землю у Анни Крижанівської, або спір вирішуватимуть у суді.

“Не знаю хто дає такі дозволи, але звертались до мера не одноразово, і в пожежні служби, і мер сам все бачив на свої очі, але не прийняв ніяких відповідних мір, а від цього пожару могли постраждати люди, в квартирі була хвора жінка”, – пише Оксана Яворська.

“Так, всі в курсі цієї ситуації і навіть в суд подавали, який,звичайно, програли,але, як тільки чують прізвище ректора, зразу роблять вигляд, що мешканці хочуть чогось недосяжного і розводять руками. От якраз показовий випадок до чого це все призвело, добре, що без важких наслідків…в даному випадку…”, – додає Ярослава Гвоздяк.

Мешканці твердять, що “паркан Крижанівського” порушує вимоги нормативних документів, що регулюють протипожежну безпеку при будівництві. Від запланованого проїзду у 5,5м в 1986 році по факту у 2016-му залишилось 70 см.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.