І їхати нікуди не треба: українці почали заробляти на поляках

Заповзятливі українці зайнялися новим видом «бізнесу» – виготовленням водійських прав для поляків

При цьому в хід пускають бланки з Криму і Донецька, законність яких перевірити практично неможливо. Такі послуги користуються у поляків великим попитом, адже там позбутися прав за неправильну їзду дуже легко.

В оголошенні, розміщеному в мережі, зазначено, що купити права можна без внесення авансу і розрахуватися вже при отриманні документа. Українські права полякам пропонують будь-якої категорії – А, В, С – з можливістю обміну на польські права через шість місяців.

 


Автоексперти відзначають, що бланки, на яких видають українські права, були вивезені з Криму і Донбасу і повинні значитися в базі МВС як втрачені, хоча, можливо, до реєстру потрапили не всі документи.

«Я вважаю, що ці пропозиції з продажу посвідчень робляться на підставі прав, які залишилися не виданими в Криму чи Донецьку. Потім в чиїсь руки потрапили чисті бланки, ось вони і організували бізнес», – зазначає фахівець.

Ціна питання – 1000-3000 євро.

“Видавати нові права складніше, до того ж їх можна пробити по базі. Та й навряд чи хтось захоче чекати за 3000 євро нових прав, якщо за 1000-2000 євро можна отримати кримський варіант», – говорить експерт.

Як повідомлялося раніше, українцям в інтернеті пропонують купити велику кількість різних документів.

Нещодавно київські правоохоронці викрили підпільну друкарню, де у великій кількості друкували підроблені документи. Там вилучили 6 тис. Бланків «липових» довідок про проходження психіатричного та наркологічного оглядів, а також дозвільних медсправок.

В мережі українці можуть без проблем знайти не тільки медичні довідки, а й інші підроблені документи.

Залежно від важливості «липових» документів їх вартість істотно відрізняється. Наприклад, довідка для відвідування дитиною басейну є однією з найдешевших і коштує близько 100 грн.

Читайте також  “Пам’ятники Бандері найближчим часом будуть зведені в Донецьку, Луганську та Сімферополі” – київський історик

Довідка про вагітність обійдеться в 500-800 грн, довідка про хворобу – 60-80 грн за один день. За посвідчення пільговика, яке дає право на безкоштовний проїзд, потрібно заплатити 600-1000 грн.

Експерти кажуть, що всі ці документи штампуються в підпільних друкарнях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.