Бойовиками на Донбасі керує російський полковник-алкоголік, – розвідка

У званні «майора» Кобзар Євген підлягав звільненню з лав Збройних сил Росії, але він був відправлений до складу російських окупаційних військ в Україну.

kobzar

Про це повідомили у прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

ГУР МО України встановлено, що на посаді » начальника противовоздушной оборони 1 АК (Донецк) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ» перебуває підполковник ЗС РФ КОБЗАРЬ Євген Антонович (КОБЗАРЬ Евгений Антонович). Відомо, що Євген КОБЗАРЬ, 1968 р.н., народився у м.Уссурійськ, у 1991 р. закінчив Полтавське вище зенітне ракетне командне училище, проживає у станиці Сторожевая (Зеленчукській район, Карачаєво-Черкеська республіка).

Підполковник ЗС РФ КОБЗАРЬ Євген Антонович

Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях сходу Українипідполковник Є.КОБЗАРЬ відряджений у березні 2015 р. (на той час у військовому званні «майор») з посади начальника протиповітряної оборони 34 окремої гірської мотострілецької бригади (станиця Сторожевая, Зеленчукській район, Карачаєво-Черкеська республіка) 49 Армії Південного військового округу ЗС РФ.

zusko

Після закінчення Полтавського зенітного ракетного командного училища, офіцер ЗС РФ КОБЗАРЬ Е.А. проходив службу на посадах:

1991 – 2014 рр. – командир зенітного взводу, старший офіцер зенітної батареї, командир зенітної батареї, командир зенітного дивізіону 56 окремої десантно-штурмової бригади (н.п.Камишин, Волгоградської обл.) Повітрянодесантних військ ЗС РФ. У 2015-2016 роках батальйонні та ротні тактичні групи зі складу 56 одшбр ПДВ ЗС РФ брали участь в бойових діях на території України (у районах Саханка, Красноармійське, Рози Люксембург);

2014 – 2015 рр. – начальник протиповітряної оборони 34 окремої гірської мотострілецької бригади (станиця Сторожевая, Зеленчукській район, Карачаєво-Черкеська республіка) 49 Армії Південного військового округу ЗС РФ. У 2014 р. підрозділи 34 омсбр (гірської) 49А (Ставрополь) ПдВО перебували на території тимчасово окупованого Криму.

Читайте також  Ван Гог з «Азову». Поранений на Донбасі Сергій Коломоєць повернувся у рідний Франківськ

Учасник чеченських кампаній 1995 та 2000 років.

За виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії на тимчасово окупованих територіях України отримав військове звання «підполковник».

Відмічаємо, що в 56 одшбр та 34 омсбр (гірській) також проходив службу генерал-майор ЗС РФ ЗУСЬКО Михайло Степанович, у т.ч. на посаді командира 34 омсбр (з 2011 по 2014 р.).

Генерал-майор ЗС РФ ЗУСЬКО Михайло Степанович

З початком збройної агресії Росії проти України генерал-майор ЗС РФ М.ЗУСЬКО безпосередньо формував та, з літа по кінець осені 2014 р., командував 1 АК (Донецьк, Україна) 12 Командування резерву (на т.ч. Центр територіальних військ, Новочеркаськ, Росія) Південного ВО ЗС РФ.

За виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва РФ на тимчасово окупованих територіях України генерал ЗУСЬКО отримав підвищення по службі і був призначений заступником командувача 49 Армії (м.Ставрополь) Південного військового округу ЗС РФ.

Додатково встановлено: за граничним віком, у військовому званні «майор», Є.КОБЗАРЬ підлягав звільненню з лав ЗС РФ з огляду на важкий стан здоров’я, психічні розлади та хронічний алкоголізм (рішенням Волгоградського гарнізонного військового суду від 17 грудня 2012 р. був позбавлений водійських прав через керування автотранспортом у нетверезому стані), як наслідок важкого поранення під час бойових дій. Але генерал-майор М.ЗУСЬКО, з яким разом воювали в Чечні, посприяв направленню Євгена КОБЗАРЬ до складу угруповання російських окупаційних військ в Україні на вищу посаду – начальника протиповітряної оборони 1 АК (Донецьк, Україна), що дозволило йому отримати звання «підполковник» та продовжити термін військової служби.

Джерело: http://zik.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: