Оце так несподіванка: В НАБУ показали відео пропозиції хабара для Супрун

Місяць тому, Супрун вперше розповіла всю правду про хабар від помічника Ляшка, зробивши відповідний допис в себе на сторінці у соціальній мережі.

ТСН спробувала поговорити і почути власну версію кожного учасника. Тому сюжет виявився справжньою сенсацією.

На відео Уляні Супрун пропонують хабара квартирою, в обмін на медичне обладнання для лікарні міста Вишневого. Це одна історія з кількох розмов з акваріума в кабінеті керівника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. У ній фігурують щонайменше п’ять осіб.

Загалом повністю картина виглядає так:

Йдеться про помічника лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка Олександра Богачова. 7 березня детективи Національного антикорупційного бюро України прийшли з обшуками до його помешкання у справі про пропозицію хабара виконуючій обов’язки міністра охорони здоров’я Уляні Супрун. Так, Богачов від імені мера Вишневого пропонував Супрун квартиру в новобудові у Вишневому, якщо вона посприяє в отриманні медичного обладнання для міської лікарні Вишневого.

“Понад рік тому один із помічників народних депутатів запропонував мені хабар у вигляді квартири за те, щоби я, користуючись службовим становищем, допомогла медичному закладу отримати дороговартісне обладнання”, – розповіла чиновниця.

За словами Супрун, наступного дня вона звернулася до детективів НАБУ з заявою про ознаки злочину. А згодом разом з її позаштатним радником брали участь у слідчих діях, щоби все задокументувати.

До подальших зустрічей з помічником народного депутата долучився й мер міста, який підтвердив намір щодо хабара у вигляді квартири. Квартиру запропонували оформити на мого позаштатного радника, який зіграв роль довіреної особи, – додала вона.

В. о. міністра наголосила, що яким би дорогим не було медичне обладнання, МОЗ завжди готове допомогти громаді його отримати, якщо в ньому дійсно є необхідність.

Читайте також  Опубліковано відео бійки фанатів на матчі “Динамо”-“Шахтар”

“У країні діють чисельні міжнародні фонди, програми донорської підтримки, в бюджетах міст та громад накопичені суттєві бюджетні резерви. Підтримувати запити від міст та медичних закладів щодо отримання необхідного обладнання є частиною наших обов’язків. Для їхнього виконання пропонувати службовим особам хабарі непотрібно. Такі спроби отруюють намагання Уряду відновити довіру суспільства до державної служби. Це також не дозволяє українцям вибратися з темного минулого і розвиватися”, – підсумувала Супрун і додала, що уважно стежитиме за ходом слідства.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.