Батьківська байдужість: на Прикарпатті з сім’ї забрали сімох дітей (фото)

За два місяці цього року прикарпатські ювенальні поліцейські вже задокументували 208 фактів неналежного догляду за дітьми й надалі продовжують виявляти сім’ї, де діти страждають через безвідповідальних батьків.

Про це повідомили в прес-службі ювенальної первенції Прикарпаття.

“Для працівників підрозділів ювенальної превенції Івано-Франківщини одним з пріоритетних напрямів діяльності є попередження та виявлення фактів неналежного виконання батьками чи особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей. У кожному випадку поліцейські вживають належних заходів для захисту прав та інтересів неповнолітніх, а батьків, які нехтують батьківськими обов’язками, притягують до відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Днями на Верховинщині поліцейські спільно з соціальними працівниками після перевірки родини, у якій виховується 7 неповнолітніх дітей віком від 2 до 17 років, змушені були вилучити їх через жахливі побутові умови, що не відповідають елементарним санітарно-гігієнічним вимогам.

“Ця сім’я вже потрапляла в поле зору правоохоронців через те, що батьки не переймалися потребами своїх дітей. Після втручання працівників поліції вони на деякий час виправили ситуацію, утім, як виявилося, не надовго”, – повідомляють у ювенальній превенції.

За невиконання обов’язків щодо виховання дітей 35-річну мешканку Верховинського району вже вдруге притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 184 КУпАП. Чи вплине це на її ставлення до синів та дочок й надалі пильнуватиме поліція та соцслужби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.