До першого класу по-новому: українцям пояснили нюанси

Те, що можна йти до школи виключно за місцем прописки, є неправдою.

Новий закон про освіту змінює деякі правила прийому дітей до першого класу. З цього року діти не прив’язані до шкіл за місцем прописки.

Про це та деякі інші нюанси розповіла радник радник міністра освіти і науки України Оксана Макаренко, – передає “Эспрессо ТВ”

“Якщо місця для всіх охочих вистачає, то батькам потрібно подати заяву, метрику і медичну довідку. Ніяких конкурсів на вступ до школи не передбачено”, – підкреслила вона.

За її словами, є перелік документів, що підтверджують, що сім’я живе на території, яку обслуговує школа. Це можуть бути штамп в паспорті, виписка з реєстру про державну реєстрацію, документ про власність на житло. Також це може бути договір про оренду, але завірений нотаріально, який стосується тих, хто живе в гуртожитку.

Також до бажаної школи потрапить дитина, якщо ваші старші діти вже навчають там. Також кожен має право навчатися у тому закладі, який знаходиться ближче до місця проживання.

Також прийом першачків здійснюється за віковими показниками. У першу чергу до першого класу набирають дітей, яким на  вже виповнилося 7 років.

Нагадаємо, згідно нового закону так званий конкурс на прийом до першого класу скасують. В якості альтернативи пропонується інший механізм щодо 1-4 класів, базовий – для 5-9 класів, старшої – 10-12 класів шкіл.

У 2018 році необхідний пакет документі на вступ дитини до першого класу потрібно подати до 31 травня. Зарахування відбуватиметься у два етапи. Перша хвиля – 1 червня. Інформація щодо зарахування до іншого закладу на вільні місця надається до 15 червня (друга, додаткова хвиля зарахування).

Читайте також  Тепер по-іншому! Українцям підготували несподіване нововведення – субсидію можуть забрати: кого торкнеться

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.