Поведінка правоохоронців і особа постраждалого: все про ДТП з кортежем Порошенка

У Києві президентський кортеж

ДТП з президентським кортежем: поліція заявила про порушення правил постраждалим
збив на пішохідному переході чоловіка поважного віку. Потерпілого з переломом ноги та струсом мозку доправили до лікарні, а речник глави держави вже вибачився за інцидент і доручив надати всю необхідну допомогу пенсіонеру, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

ДТП сталася на перехресті Шовковичної та Інститутської вулиць. У центрі владного середмістя столиці регулювальник зупинив рух для проїзду президентського кортежу, але один із пішоходів вирішив перебігти дорогу. На відео з камери спостереження з прилеглего офісу видно момент зіткнення. Перша машина з кортежу, яка збиває чоловіка похилого віку, зупиняється, регулювальник підходить до постраждалого і навіть не нахиляється – він прикриває собою збитого пішохода, пропускає решту машин і лише потім звертає на нього увагу.

Постраждалого забрали в лікарню, чоловік був при свідомості. Для оформлення ДТП поліція перекрила половину вулиці. Чотири екіпажі поліції та слідчі ретельно виміряли схему дорожньо-транспортної пригоди та не менш ретельно приховували, кому належить авто, на якому номери синього кольору. Зазвичай такі машини належать міністерству внутрішніх справ, і згодом там повідомили, що авто дійсно належить поліції.

Спочатку приховували і імя постраждалого, але ТСН стало відомо, що це Василь Мисник, йому 87 років і він живе неподалік перехрестя. Сам він полковник внутрішньої служби у відставці, за радянських часів працював в системі МВС. Його син Павло розповів, що батько при тямі, для свого віку тримається добре, проте подробиці аварії не пам’ятає. “Тяжкі переломи ноги, потрібна операція, але підозрюють інфаркт, тому, може, відкладуть”, – розповів син постраждалого Павло Мисник.

Лікарі підтверджують, що чоловік в реанімації, але при свідомості, і його життю нічого не загрожує. Можливість  додаткових хірургічних втручань вивчається. “Обстежений за всіма сучасними методами – і комп’ютерна томографія, і ультразвукове дослідження. Враховуючи його поважний вік, він знаходиться в реанімації”, – пояснив завідувач відділенням полі травми міської клінічної лікарні №17 Дмитро Мясніков.

Читайте також  “Вже два місяці як чоловіка немає, в село до батьків поїхав і не повернувся. Діти питають, де тато, а я не знаю, що їм сказати”

У поліції переконують, що правила дорожнього руху порушив саме пішохід, бо переходив перехрестя на заборонений сигнал регулювальника. “Регулювальником був поданий заборонений сигнал, тобто сигнал – не виходити на дорогу. Цей громадянин, незважаючи на це, вискочив. Відповідно, відбулось зіткнення з авто супроводу”, – заявив речник поліції Ярослав Тракало.

Чи був президент у цьому кортежі, достеменно невідомо – в АП відмовчуються, але через кілька годин після ДТП Порошенко

У Порошенка прокоментували ДТП за участю кортежу
через свого речника повідомив, що про інцидент шкодує і готовий допомагати. “Незалежно від сигналу регулювальника, ідеться про літню людину. Президент шкодує через ДТП з поліцейським автомобілем і вже доручив надати постраждалому всю необхідну допомогу”, – запевнив представник глави держави.

Дописувачі в соцмережах обурюються поведінці регулювальника, який

Кортеж Порошенка збив старенького чоловіка у центрі Києва – ЗМІ
не одразу кинувся на допомогу постраждалому, а продовжував регулювати. Не поспішали виходити з автівки і працівники управління держохорони, які супроводжували президентській кортеж.  Проте в поліції кажуть, що силовики діяли за інструкцією.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.