Новий конфлікт: таксисти звертаються до мера

Здається, нещодавно втихли колізії між перевізниками та міською владою, як з’явився новий конфлікт. На цей раз з таксистами. Чиї інтереси не були враховані цього разу та що водії намагаються добитися від мера – читайте у матеріалі Franyk.city.

Таксисти звернулися до Руслана Марцінківа з проханням розібратися з нелегальними службами. Водії кажуть, що «нелегали» створили величезну конкуренцію через штучно знижену ціну. Представники Івано-Франківськох асоціації приватних таксистів зазначають, що працювати з ліцензією стає дедалі важче. Кваліфіковані кадри мусять їхати закордон аби прогодувати родину.  Саме тому, водії звернулися з проханням до мера, щоб міський управлінець допоміг вирішити питання.

За словами представника асоціації приватних таксистів, проблема стосується не тільки заробітку, а й безпеки простих громадян. У випадку інциденту пасажир завжди може звернутися до офіційного представника і подати скаргу або позов. З «нелегалами» так не вийде.

Мер міста відзначає, що служби таксі без ліцензії можна порівняти лише зі стихійною торгівлею. Тут необхідно заново вибудувати цілу структуру контролю, щоб створити здорову конкуренцію та захистити пасажирів.

На даний момент нелегально працюють більше 80% водіїв. Це зазначив мер Івано-Франківська на своїй сторінці у фейсбуці.

Нелегальні служби таксі можуть приймати на роботу осіб без документів. Також, такі працедавці не захищають своїх працівників з соціального боку та зазвичай не надають бонусів за перевиконання робіт. Крім цього, водії можуть недорахуватися зарплатні, адже часто всі домовленості лишаються лише на словах.

На даний момент посадовці запропонували почати вирішення проблеми. Спочатку буде створено комісію, яка буде займатися розробкою алгоритму дій та схем для ліквідації незаконного заробітку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.