Івано-Франківськ: капремонт вулиці Новгородської означатиме перекриття на два роки, – Михайло Смушак

В Івано-Франківську асфальт на Новгородській, схоже, не витримав чергових морозів. По всій довжині вулиці утворились ями, тріщини та інші дефекти покриття.

 

Директор ТОВ “Івано-Франківськавтодор” Андрій Шуневич, фірма якого і проводила останній ремонт цієї вулиці у 2016 році, розповів, що знає про проблему, але строки гарантії на дорогу закінчились ще рік тому, пишуть Версії з посиланням на  “Галицький кореспондент”.

“Проблема цієї дороги не у верхньому шарі покриття, а в “пливуні”, який знаходиться під ним. Там просто немає нормальної основи, під дорогою – торф’яники, і наскільки вони глибокі – ніхто не знає, це ніхто не вивчав. Ми кілька разів міняли основу за свій рахунок, але воно постійно “вилазить” у нових місцях. Потрібен новий проект ремонту з вивченням геології, бо 5 сантиметрів асфальту нічого не дають, щебінь провалюється в торф’яник, що і розвалює верхній шар”, – сказав Андрій Шуневич.

За його словами, Новгородська знаходиться на балансі міста, і за її ремонт відповідає “Муніципальна дорожня компанія”, яка має фінансування на усунення таких дефектів і яка, скоріш за все, займеться цим.

“Якщо нас наймуть, то ми з задоволенням допомагатимемо”, – додав Шуневич.

Директор департаменту житлового, комунального господарства та благоустрою Михайло Смушак зазначив, що строки гарантійного ремонту дійсно вийшли, тож тепер Новгородську “лататимуть” за кошти міського бюджету. Втім, є деякі нюанси.

“Ми знаємо про цю вулицю, про те, що вона є проблемною. КП “МДК” займеться її поточним ремонтом, як тільки дозволить погода, можливо, вже весною. А щодо капітального ремонту у нас наразі немає планів, адже стан Новгородської можна оцінити як задовільний. А у Франківську вистачає доріг, де капремонт потрібен набагато більше. Крім того, якщо братись за неї капітально, то дійсно треба вивчати геологію, підходити грунтовно – це означає перекривати вулицю роки на два. Тож можу сказати, що на найближчі два роки у нас немає планів ремонтувати Новгородську капітально”, – пояснив Михайло Смушак.

Читайте також  В Івано-Франківську облаштують п’ять нових кільцевих розв’язок

А поки що пропонуємо нашим читачам поглянути на стан Новгородської після зими.

Софія Чігур

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.