“Буковель – найдорожчий гірськолижний курорт в Україні”: Маленькі хитрощі, як заощадити на відпочинку

Буковель – найдорожчий гірськолижний курорт в Україні. Але, незважаючи на ціни, відпочинок тут може бути доступним, головне – знати невеличкі таємниці і дотримуватися економної стратегії. Як знизити витрати на відпочинок на цьому курорті.


Чому українці обирають Буковель? Незважаючи на те, що відпочинок на деяких курортах Польщі та Словаччини може коштувати дешевше, ніж в українських Карпатах, а сервіс бути вищим і кращим, українці з року в рік обирають саме Буковель для того, щоб покататися на лижах.

Існує кілька аргументів – по-перше, українські Карпати ближче сусідніх іноземних курортів, по-друге, це український курорт. Багато жителів нашої країни готові терпіти проблеми з сервісом і непомірно високі ціни тільки через те, що тут все “своє і рідне”. Рідна мова, зрозумілі страви і доступний сервіс – ось плюси цього курорту.

Якщо ви все-таки вирішили обрати Буковель, тоді скористайтеся порадами видання, як зробити відпочинок дешевшим.

Як заощадити на відпочинку в Буковелі?

Сезон. Найдорожчий відпочинок в Буковелі, звичайно ж, в період зимових свят. Чим ближче весна, тим дешевше буде коштувати житло. Тому, якщо хочете знизити витрати, вибирайте кінець лютого або кінець листопада – початок грудня.

Житло. Найкраще орендувати житло в селі Яремча або Поляниці. Звичайно, доведеться добиратися до Буковелю на автобусі і витрачати зайвих 10-20 хвилин, зате це допоможе вам заощадити до 5 тисяч гривень на тиждень на житло.

Якщо в Буковелі найпростіший бюджетний варіант проживання без харчування на двох за тиждень потягне на 8-12 тисяч, то в Яремчі можна знайти пристойний готель зі сніданком і тренажерним залом або басейном за 5 тисяч. Якщо розглядати довколишні села і менше “козирні” варіанти, то можна знайти і пропозиції за 2 тисячі гривень.

Читайте також  Такі народжуються дуже рідко: один випадок на 15 мільйонів

Проїзд. Найдешевший і надійний спосіб дістатися до Буковелю, це заздалегідь купити квитки на поїзд (плацкарт до цього часу найдешевший, – ред.), Потім з Івано-Франківська на маршрутці. Можна добиратися і до Львова, а потім на автобусі.

Регулярні автобусні рейси і маршрутки з Івано-Франківська їздять до ТК Буковель з 5:20 до 17:30, приблизно раз на півтори години. Відстань в 110 кілометрів автобус долає за півтори години рівно, а вартість квитків варіюється від 40 до 50 грн.

Харчування. Однією з найдорожчих статей витрат на курорті, звичайно ж, є їжа. Але і це не проблема. Якщо ви будете жити не на самому курорті, а в селах неподалік, то зможете заощадити значну суму. Поснідавши в готелі або в кафе, наприклад, Яремчі, ви витратите на сніданок на двох максимум 100 грн, а ось на курорті таке задоволення обійдеться не менше, ніж в 200-400 грн. Замість обіду можна взяти з собою бутерброди і снеки, адже один сендвіч може коштувати близько 60 гривен на території курорту.

Не забудьте про термос, адже чашка чаю, глінтвейну або кави потягне на 50 грн, а якщо ви вип’єте напій двічі або тричі на день, то всього за тиждень на воді і теплих напоях можна заощадити, за найскромнішими розрахунками, близько 1000 гривень.

Головна порада по харчуванню – беріть з собою, снідайте і вечеряйте в невеликих селах і містах, розташованих недалеко від курорту.

Розваги. Звичайно ж, найголовнішою розвагою курорту є гірськолижна їзда. Але тут є вибір: санки, сноуборд. Щодо цін, то все це коштує значних грошей: година їзди на тролеї – 500 гривень, за годину сноутюбінгу в Буковелі – 150. Ціна 10-хвилинної прогулянки на снігоході – 800 гривень, хочете покататися в упряжці з собаками – 1500 грн за один раз.

Читайте також  Скільки коштує обід у Буковелі: шокуючі ціни ресторанів

Звичайно ж, багатьох хвилюють ціни на абонементи на підйомники, так звані SKI-паси.

Звичайна ціна на цілий день – 975 грн. Щоб заощадити, можна брати півдня – 670 грн. Не забудьте ще розщедритися на прокат спорядження, якщо у вас немає свого. З понеділка по четвер на деякі абонементи діють знижки, не соромтеся про них питати.

Цікаво, що на відомому сайті оголошень деякі люди торгують своїми SKI-пасами, що може коштує дешевше, ніж якщо купувати на місці. Але існує ризик нарватися на підробку і залишитися обманутим.

Катання з тренером коштує від 500-1000 грн, в залежності від вашого рівня вміння кататися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.