Франківськ претендує на звання молодіжної столиці

Молодіжна столиця. За це звання Франківськ хоче поборотися у конкурсі, який організувало Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України. Хто є конкурентами і що вимагається у цьому конкурсі від нашого міста – дізнайтеся на Franyk.city.

Мета конкурсу – активізувати співпрацю між молоддю та місцевим самоврядуванням. Крім цього, одним з критеріїв було створення комфортних умов для розвитку молодого населення України.

Серед 55 заявок від конкурсантів було відібрано лише 10 найсильніших. Серед них Івано-Франківськ. Серед конкурентів Дніпро, Львів, Харків та ще 6 населених пунктів. Проте, найбільше заявок поступило саме з Київщини. Тим не менш, ні столиця, ані населені пункти з Київської області не пройшли у фінал. Два міста навіть було з Донеччини та Луганщини.

Конкурсантам надавалися переваги, якщо місто стимулювало участь молоді у заходах самоврядування. Також неодмінним позитивним моментом були налагоджені зв’язки з молодіжними столицями Європи. Проте серед критеріїв були також підтримка молодіжних заходів та створення центрів для розвитку молодого населення міста. Цікаво, що уряд також відбирав ті міста, які популяризують здоровий спосіб життя серед населення та розвиток спортивної інфраструктури.

Цікаво, що з 2017 року уряд планує проводити подібні конкурси щороку.  Минулий відбір стартував у листопаді.

Дійсно, цікаво буде побачити, яке місто стане переможцем, адже у нашій країні є своєрідна проблема. Багато молоді, особливо із західної України переїздить закордон. Одна з причин міграції – навчання. Студенти обирають найчастіше Польщу або Чехію. Тим не менш, завдяки соціальним програмам дехто мігрує і у Німеччину чи Бельгію.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.