Сьогодні скандального блогера Коцабу можуть повернути у в’язницю

В Івано-Франківській області 31 січня розпочинається новий розгляд справи блогера та журналіста Руслана Коцаби, якого затримали у 2015 році, а потім виправдали.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Апеляційного суду Івано-Франківської області.

“Сьогодні Богородчанський районний суд розпочинає розгляд справи Руслана Коцаби з початку. Рішення про перегляд справи ухвалив Вищий спеціалізований суд України, скасувавши ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області, який звільнив Коцабу у залі суду. У Івано-Франківському міському суді не змогли зібрати колегію суддів, щоб переглянути справу Коцаби. Відтак її направили на розгляд до Богородчанського суду», – зазначили в прес-службі Апеляційного суду області.

Сам Коцаба не виключає, що його знову можуть заарештувати, про що написав на своїй сторінці у Facebook.

«А якщо сьогодні мене на судилищі ще й під варту візьмуть, то взагалі в житті чергова чорна смуга розпочнеться…», – написав він.

Нагадаємо, що Руслан Коцаба був засуджений судом першої інстанції до 3 років і 6 місяців в’язниці. Але згодом апеляційний суд виправдав і звільнив його у залі суду.
На початку червня Вищий суд скасував це рішення і відправив його на новий розгляд до апеляційного суду Івано-Франківська.

Нагадаємо, в Івано-Франківську троє суддів Апеляційного суду Івано-Франківської області подали заяви на самовідвід.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.