Затримання банди, яка залякала всю Україну. Останні подробиці справи

Головні фігуранти затримані.

Небезпечну банду розбійників, які лихоманили цілі області, затримано. Нальотчики працювали у поліцейській формі, що спантеличувало жертв. Самі розбої моментами нагадували фрагменти з голлівудських вестернів.

23 вересня у Херсоні на перший поверх торгового центру увірвалось четверо. Він працювали як один злагоджений механізм. Поки автоматник контролюватиме периметр, інші трощитимуть вітрини.

13 жовтня у Нікополі на другому поверсі торгового центру, погрожуючи автоматами, троє екіпірованих “поліцейських” вбігли до ювелірного відділу, щоб його спорожнити.

Схожі блискавичні “нальоти” прогримлять й в інших областях. Втім, справжній вестерн, де сумки із золотом, стрілянина і бандити з великої дороги, був на об’їзній під Бердичевом наприкінці листопада. Власник ювелірної крамниці у Вінниці Юрій Циніт їхав додому разом із товаришем. Вони через Житомирщину повертались зі столичної виставки дорогоцінностей.

Останній золотий улов банди дав оперативникам одну зачіпку, бо справжні поліцейські особливо не терплять, коли грабують у їхній формі. Банду взяли уже на іншому боці країни у Запоріжжі. “Ми бачили неодноразово їхній почерки. Вони відрізнялися тим, що вони одягали однострой поліцейських і вчиняли ці правопорушення у формі”, – сказав Сергій Князєв, глава Національної поліції. Троє головорізів уже були перебрані в копів. Розбійники буквально йшли на справу. Тож брали всіх жорстко. Родина одного небідного мешканця мала б тепер запалити свічку і помітити цей день у календарі.

Чи залишати їх за ґратами, суддя мав вирішити лише на підставі перерваного розбійного нападу в Запоріжжі.

Расім Салімов заперечив участь у нальотах. Ще дев’ять років тому, на самий Новий рік, його оголосили в розшук за підозрою в пограбуванні. Тоді Расіма не засудили. Чому справу закрили – зараз не знає навіть прокуратура.

Читайте також  Турчинов зробив сенсаційну заяву про закінчення АТО

Дім у Расіма, за даними із матеріалів справи, знаходиться у Донецьку у лічених кілометрів від знищеного аеропоту. Расіму 20 хвилин йти до домівки іншого члена групи Романа Паничева. Його ще до окупації розшукувала моліція за грабіж. Такий же “букет” – в іншого фігуранта, Володимира Бабкіна. Він у розшуку ще з 2009-го. Та схоже ватажок саме Расім. Він все називає наклепом, а виявлені речові докази в автомобілі банди – поліцейська форма і арсенал зброї – роковий збіг обставин.

В одній із машин, на якій діяли бандити, знайдено підривач, пістолет, посвідчення члена Української поліцейської асоціації, посвідчення Комітету по боротьбі з корупцією на ім’я Михайленка.

Сенсація полягає в тому, що прізвище арештованого Михайла Михайленка є на сайті громадської організації “Національний координаційний центр сприяння протидії корупції”. Тут вказано, що членами цієї організації є “колишні та чинні працівники правоохоронних органів, прокуратури, суду”. Прізвище й ініціали затриманого Михайленка збігаються з даними начальника донецького депаратменту антикорупційної організації.

Це пояснює, чому грабіжники працювали саме під “поліцейських”. Для цього вони мали навіть заготовлені фейкові рішення суду про обшуки ласих об’єктів грабунку. Моторошно навіть собі уявляти наслідки такого кримінального терору. Україна фактично мусить визнати, що отримала ще одну лінію фронту. Чітка військова ієрархія, вогнева підготовка, детальне планування і розвідка, шляхи відходу і прикритя – все це ознаки вкрай небезпечної групи здатної тероризувати країну роками.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.