“Третя у списку Україна”: 5 регіонів, де може початися Третя світова у 2018 році

У 2018 році гіпотетично може початися Третя світова війна у п’яти регіонах, вважає американський професор, фахівець з питань оборони і нацбезпеки Роберт Фарлі.

Свій прогноз він виклав на сторінках видання The National Interest.
На перше місце Фарлі поставив КНДР, ситуацію навколо якої він вважає найсерйознішою зовнішньополітичним кризою.

– Успіхи Північної Кореї у розробці балістичних ракет вкупі з дипломатичною недосвідченістю адміністрації Трампа створили надзвичайно небезпечну ситуацію, – зазначив експерт.

Другим регіоном, де може початися конфлікт, він називає Тайвань. Професор нагадав про нещодавню заяву китайського дипломата Лі Кексіна про те, що Пекін “об’єднає Тайвань” за допомогою військової сили у той день, коли до острова причалять американські військові кораблі.
Третя у його списку Україна, де ситуація залишається напруженою через постійне порушення перемир’я на Донбасі.

Четвертим регіоном, здатним стати осередком Третьої світової, Фарлі називає південний фланг НАТО – зокрема, Туреччину. За його словами, віддалення Анкари від ЄС і США та її зближення з Москвою є предтечею серйозної зміни балансу сил у регіоні.

 

Замикає п’ятірку Перська затока. Фарлі пропонує звернути увагу на конфронтацію між Саудівською Аравією та Іраном.

Нагадаємо, на початку жовтня у КНДР заявили, що ситуація на Корейському півострові досягла критичної позначки і ядерна війна в регіоні може початися у будь-який момент.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.