Увага! Всім готуватися! Аваков заявив про повернення Донбасу

Військовослужбовці Національної гвардії повинні бути готові до взяття під контроль ситуації на території окупованого Донбасу в рамках мирного плану деокупації.

Про це заявив глава міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков.

Так, за його словами, гвардія поза політикою, однак “повинна бути готовою взяти під контроль ситуацію на тимчасово окупованих територіях в рамках мирного плану по деокупації”.

Політик також повідомив, що в державному бюджеті на наступний рік заклали кошти не тільки на грошове забезпечення, але і на соціальну підтримку і питання забезпечення житлом: “У наступному році ми повинні дати ще близько тисячі квартир”.

Нагадаємо, Верховний суд України 2 листопада будуть розглядати справу прикордонника Сергія Колмогорова. Він у 2014 році відкрив вогонь по “ввічливим людям”, яких Росія відправила для анексії Криму. Біля будівлі суду зібралася велика юрба і бійці Нацгвардії.

Крім того, звільнити окупований Донбас від проросійських найманців військовим шляхом на даний момент неможливо, оскільки така операція ВСУ призведе багато втрат серед мешканців Донецьку та Луганську.

Дивіться сюжет про Нацгвардію

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.