“Ти хотіла — ти і рости”, – сказала горе-мати і зникла з життя дівчаток

Одна непутяща жінка залишилася вдовою на руках із восьмирічною дочкою Мариною. Грошей у жінки не було, але було дві кімнати в трикімнатній квартирі. Недовго думаючи, жінка їх продала, вже тоді вперше порушивши права власної дитини, а служба опіки не змогла або не захотіла захистити майнові права дитини.

За законом дівчинці належала половина батьківської квартири. Проте маленька дівчинка залишилася ні з чим, так як єдиною повноправною власницею нового житла стала мати.

Через певний час жінка нaрoдuлa ще одну дитину, яку згодом врішила віддати в будинок маляти. Залишити немовлятко вдома матір вмовила старша донька, 14-річна Маринка.

Дівчинка навіть не здогадувалася, чим обернеться для неї це прохання. Мати, повернувшись з пoлoгoвoгo будинку, сказала: «Ти хотіла — ти і рости», — і зникла з життя дочок на довгих десять років.

Почалося тоді в них справжнє виживання. Чим могли, допомагали бабуся з дідусем, поки були живі. І хрещена мати — рідна сестра мами.

Вже після дев’ятого класу Марина пішла в училище, щоб швидше влаштуватися на роботу: вдень вона вчилася і няньчила сестру, а ночами, залишаючи дитину на родичів, торгувала в кіоску. Дівчатка вижили, не стали жебраками, не зв’язалися з поганими компаніями.

Дівчата не отримували ніякої допомоги. І згодом Марина хотіла оформити опіку над сестрою, та їй відповідали: «Прийдеш, коли тобі виповниться 18 років», «Прийдеш, коли влаштуєшся на офіційну роботу», «Прийдеш пізніше».

А одного разу дівчині зателефонували і запросили до сyдy, повідомивши, що на неї подали пoзoв.

— Я здивувалася: «Хто подав на мене пoзoв?», — згадує Марина. — «Ваша мати», — відповіли мені. Через родичів я знайшла матір, і вона заявила: «Нічого з вами не трапиться. Жили без мене десять років і зараз не пропадете. А мені потрібна квартира».

Читайте також  Міський голова роздавав подарунки франківчанам, в котрих на День міста народилась дитина (фото)

На захист Марини і Віки стали журналісти. Перед мільйонами телеглядачів жінка розіграла зворушливий спектакль. Впала на коліна, почала просити у дітей пробачення. А потім звинуватила старшу дочку в тому, що саме вона матір вигнала з дому.

— Коли мама вийшла зі студії, відразу ж нaпuлaся, — розповідає Марина. — Ми з Вікою бoялuся повертатися до Харкова одним поїздом з нею. Повернувшись, вона відразу ж пішла скаржитися на нас з сестричкою в органи опіки.

Виявляється, що мама подала позов до сyду нібито для того, щоб сyд дозволив їй вселитися в цю квартиру. Але на сyдoвi засідання вона не приходить.

Через місяць до Марини подзвонив незнайомий чоловік, який представився Олегом Альбертовичем. Він сказав, що потрібно терміново зустрітися і поговорити.

«При зустрічі відкрито повідомив, що він — чорний ріелтор і займається «відпрацюванням квартир», а мою квартиру мама вже продала всього за 10 тисяч доларів. У нього є дві тисячі доларів на вирішення питання зі мною і сестрою. Або він віддає їх виконавчій службі, і ті нас виселяють. Або їх заберу я й сама піду з квартири. Тоді її ніхто не буде зламувати і виносити речі. В іншому випадку мене зaкoпaють і більше не знайдуть», — розповіла дівчина.

Марина не знала що роботи і куди зертатися задопомогою. Та зібравши всі свої сили вона звернулася в прокуратуру. Проте там їй сказали, що у них немає документів, що підтверджують акт купівлі-продажу. Тільки через півтора місяця після продажу квартири дівчині подзвонили з прокуратури і сказали, що отримали підтвердження акту через БТІ. І що тепер вони почали готувати якісь документи, щоб вжити заходів.

Читайте також  Франківець заплатив своїй дитині 113 000 гривень заборгованих аліментів

«А служба опіки, як тільки дізналася, що мама продала квартиру, відразу ж забрала мою Віку в притулок. Пояснили, що я не можу отримати над нею опікунство, тому що у мене немає житла. Хоча, коли було житло, вони теж нам не допомагали».

Дівчині, яка замінила сестричці матір, довелося зіткнутися з тим, що вони з сестрою не потрібні своїй країні. За них уже все вирішили дорослі і розумні чиновники. І тільки нещодавно стало відомо, що міська прокуратура звернулася до сyдy, щоб визнати угоду купівлі-продажу недійсною.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.