Олександр Шевченко пропонує Руслану Марцінківу співпрацю в нищівній боротьбі з “депутатом-шкідником”

Ще 17 жовтня на оперативній нараді міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків дав доручення Управлінню капітального будівництва про те, що до 27 жовтня в місті повинно розпочатися будівництво нового мосту на Пасічну.

“Бо 27 жовтня у нас сесія міської ради, до того часу мають розпочатися роботи. Доки погода дозволяє, треба починати”, – сказав тоді мер Івано-Франківська.

 

Будівельні роботи заплановані у три етапи: будівництво транспортної розв’язки на Надрічній, будівництво вулиці Хіміків, зведення самого моста.

 

Раніше Руслан Марцінків в інтерв’ю для місцевого телебачення заявив, що міська влада зарезервувала 50 мільйонів гривень в бюджеті на будівництво нового моста. І стверджував, що як тільки буде заключена угода (а вона була заключена ще 17 жовтня поточного року), то одразу підряднику буде перерахований аванс і почне будуватися міст… Потім мер назвав дату початку будівництва моста – 27 жовтня…. І от “щось” міській владі почало заважати…

 

На офіційній сторінці мера Івано-Франківська з’явилася інформація наступного змісту:

 

“Усі чекають початку будівництва нового мосту через Бистрицю Солотвинську у мікрорайон Пасічна. Так, прогнозовано роботи повинні були розпочатися в кінці жовтня. Проте через “сприяння” одного з народних депутатів України від Прикарпаття, початок робіт затримується. Схоже хтось ставить свої амбіції вище, аніж інтереси 250-тисячної громади нашого міста. Прикро, але міст ми таки побудуємо, попри постійні намагання нам завадити”.

 

Прізвище цього “депутата-шкідника” адміністратори офіційної сторінки міського голови чомусь не назвали.

 

Пізніше народний депутат України Олександр Шевченко ососбисто відповів на повідомлення адміністраторів сторінки Руслана Марцінківа:

 

“Вітаю Всіх Друзі!!! 
В такій пікантній ситуації хотів просити адмінів сторінки пана Мера передати йому мою пропозицію, яка полягає в наступному… 
Як Народний Депутат України, якому громада міста довірила представляти свої інтереси в Українському Парламенті, готовий сприяти в нищівній боротьбі з неназваним Народним Депутатом, який заважає будівництву нового, довгоочікуваного, омріяного громадою міста Івано-Франківська, мосту на Пасічну… Щасти Вам Друзі!!!

Читайте також  Олександр Шевченко: Відтермінування штрафів для «євроблях» – це тимчасове вирішення проблеми

 

Цікаво, що на переконання експертів, до яких раніше звернулася “Фіртка” за коментарем, останній “драматичний” крок в аукціоні по зниженню ціни майже на третину – з 169 до 120 мільйонів гривень, – за якою  ТзОВ «Мостобудівельний загін №112» готовий збудувати міст, має всі ознаки демпінгу та є в зоні немалої збитковості:

 

“Це може означати, що між замовником робіт і одним із учасників існує змова, яка полягатиме в майбутньому у збільшенні ціни моста за рахунок додаткових закупівель та здорожчання матеріалів. Проте, таке здорожчання більше як на 10 відсотків буде підставою для серйозної перевірки правоохоронних органів. Зрештою пояснити якимось іншим чином зменшення ціни моста на третину, до рівня гарантованої збитковості, важко. Якщо в майбутньому кінцева ціна моста зросте до 169 мільйонів, чи навіть до проектних 206-ти, то питання виникнуть до влади, але якщо зараз влада визнає реальною ціну моста в 120 мільйонв гривень, то питання вже виникнуть до проектантів та експертів, які оцінювали проект”.

 

“Якщо ж говорити про моделювання екстремальних ситуацій, то законодавство дозволяє проводити до 30% передоплату по угоді. І от, чисто гіпотетично, – фірма отримує ці 36 мільйонів і… банкрутує. Гроші поділені, поміж “акціонерам” афери, а влада розводить руками і скаже – а ми ні при чому, ми ж провели чесний тендер” – жартує експерт. Але ж в кожному жарті, кажуть, є доля жарту,…а решта правда.

 

Затримку будівництва моста франківці нещодавно почали обговорювати в соціальних мережах. Тоді в ЗМІ з’явилася інформація про те, затримка з будівництвом моста сталася через те, що “на об’єкт завозять техніку. Вага лише одного крана 63 тонни”.

Читайте також  Підрозділ сформовано!? Депутатів на фронт: офіційне рішення ЗСУ — за шкіру в окопи! Немає чого відсиджуватись!

 

Проте таке пояснення спростовує в тому ж Фейсбуці юрист Володимир Кричун: “Початком роботи з копання канави є початок риття самої канави, а не направлення листа кудись з клопотанням видати лопату. Відсутність лопати це відсутність лопати, це не початок робіт… Перший етап будівництва моста передбачає будівництво автомобільної розвязки і підїздних шляхів до моста, і для цього 68-тонний кран взагалі не потрібен. Тому відсутність крану як відмазку придумали дуже ліву. Для того щоб копати яму чи стелити асфальт 68 тонний кран не потрібен.  В принципі не потрібен. Це повна маячня“.

Нагадаємо, переможцем аукціону стала київська фірма «Мостобудівельний загін №112», яка запропонувала ціну в 120 мільйонів грн. Її пов’язують з екс-регіоналом Продивусом. Під час Євромайдану Продивус підтримував політику Віктора Януковича і голосував за «диктаторські закони», а згодом передбачливо вийшов з фракції “Партії регіонів”. До нового складу парламенту в 2014 році балотуватися не став.

Цікаво, що переможець тендеру на будівництво нвого моста, – фірма «Мостобудівельний загін №112» є фігурантом багатьох судових позовів, має борги перед державою по сплаті податків та по зарплаті своїм працівникам.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.