Історичний момент: Палац Потоцьких офіційно став власністю Івано-Франківська. ФОТО

Те, про що так багато говорили, врешті сталося. Один з унікальних історичних об’єктів Івано-Франківська – Палац Потоцьких, офіційно перейшов у власність міста.

Про це на власній сторінці у мережі Facebook повідомив очільник обласного центру Прикарпаття Руслан Марцінків.

«Історичний момент – договір підписано. Палац Потоцьких офіційно у власності міста», – йдеться  у повідомленні.

Зокрема, сьогодні, 13 листопада, відбулося підписання відповідного договору між міською радою та приватною фурмою, якій й належав сам Палац.

Нагадаємо, 27 жовтня під час засідання 16-ї сесії Івано-Франківської міської ради було розглянуте питання про «Укладення договору пожертви». Мова йшла про передачу історичного комплексу Палацу Потоцьких на баланс Івано-Франківської міської ради.

«Опрацюйте план заходів, що там має бути. Це дуже історична подія. Є всі правові норми щоб це прийняти. Є згода відповідних власників, це наша земля. Тому, я думаю, депутати мають це підтримати», – наголосив перед голосування міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Ми спільно з громадою ініціювали, щоб Палац передали. Але спочатку поки думати, скільки має бути затрат, треба визначитися зі стратегією майбутнього палацу. Це місце непересічне для міста. Треба залучити по максимуму усіх, для обговорення», – наголосив він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.