Школа як вирок: батьків збісили нові правила навчання

Батьки шоковані новим законом

Новий закон “Про освіту в Україні” наробив чимало шуму та палких дискусій серед українських батьків, особливо тих, хто планує в найближчий час віддати дитину до школи. Згідно нових правил, тепер за місце під сонцем ще доведеться поборотися, дітям влаштують справжні вступні випробування.

Ця новина звичайно просто поставила на вуха українців, – пише Сlutch.

Як повідомила на днях міністр освіти Лілія Гриневич, набирати дітей в перший клас тепер будуть на конкурсній основі.

 

Крім того, що навчання розтягнули на 12 років, то ще й не всі діти зможуть потрапити до школи, яку обрали батьки. Звісно це викликало масу невдоволення серед населення.

“Раніше в школі вчили читати і писати, а зараз зарахування в 1 клас, як вступ до університету. Та й рівень навчання став набагато гірше. Раби не потребують в освіті”, – пише один із користувачів в мережі.

 

“Замість того, щоб покращувати процес навчання, змінювати кількість годин і методику викладання – вирішили тестувати дітей. А по правді – батьків на їх фінансові можливості. Хто ці люди, які беруть на себе відповідальність визначати ступінь обдарованості дитини? У такому випадку від учителя нічого не залежить? Вся реформа освіти – лише збільшення “терміну” навчання… 12 років звучить, як вирок”, – коментують батьки.

Також українців не менш хвилює фінансовий бік питання. Вони занепокоєні, що тепер доведеться добряче постаратись, щоб дитина потрапила до бажаної школи, натякаючи на хабарі.

Що чекає на школярів цього навчального року

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.