Син повернувся з Польщі: на Волині жінку з температурою госпіталізували з підозрою на COVID-19 (відео)

24-го березня вночі до інфекційного відділення Нововолинської ЦМЛ госпіталізували 49-річну жінку, мешканку Локачинського району. Підозру на коронавірус визначили медики бригади “шкидкої”, бо син пацієнтки тиждень тому повернувся з Польщі. Після епіданалізу підозру зняли, оскільки, за словами медиків, для неї не було підстав.

Завідувачка інфекційного відділення Нововолинської ЦМЛ Валентина Бевз прокоментувала ситуацію. Вона розповіла, що підозра на коронавірус знята та встановлений діагноз ГРВІ із проявами фаренготрахеїту, пише БУГ.

“При поступленні в жінки була температура 37 та помірне першіння в горлі. На ранок температура 36,9, пацієнтка почуває себе задовільно. Підозру лікарі “швидкої” аргументували тим, що син повернувся з Польщі. Ознак захворювань в нього немає”, – зазначила Валентина Бевз.

Підозру на коронавірус встановлюють, коли є епіданамнез, наприклад людина повернулася із закордону. У пацієнтів з важкими пневмоніями необхідно брати мазки. В жінки, яка була госпіталізована, підозру на COVID-19 зняли.

“Виявилося, що жінка хворіє отакими проявами респіраторних інфекцій з явищами фарингіту з 3-го березня, тобто ще і до приїзду сина”, – сказала Бевз.

На сьогодні, за словами завідувачки інфекційного відділення, це була єдина підозра на коронавірусну інфекцію. Епіданаліз виключив необхідність брати аналізи на коронавірус. Бевз пояснила, коли подібні аналізи проводитимуться.

“Беруться мазки з носоглотки на коронавірус у пацієнтів з важкими пневмоніями і обов’язково коли наявний епіданаліз, коли відомо, що людина приїхала з-за кордону. Тоді береться обстеження на даний вірус і відправляється до Києва. Навіть якби був би швидкий тест, то швидкий тест не є досить чутливий і по швидкому тесту теж не можна однозначно поставити діагноз коронавірус, він має бути обов’язково підтверджений лабораторно”, – сказала лікар.

Читайте також  Блокує розмноження коронавірусу: вчені знайшли несподіваний спосіб лікування

Бевз резюмувала, що швидкі тести на коронавірус у Нововолинську повинні з’явитися до 26-го березня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.