“В тутешніх сім’ях по 15 дітей”: село в Рівненській області рекордсмен з народжуваності в Європи (відео)

З семи тисяч населення Глинного більше трьох тисяч – діти, а традиції народжувати багато дітей в селі вже більше ста років, пише “segodnya“.

Понад шістсот багатодітних сімей живуть в Глинному Рівненської області. Село визнали рекордсменом по народжуваності не тільки в Україні, але і в Європі – в багатьох тутешніх сім’ях по 15 дітей.

Серед шестисот багатодітних сімей в Глинному, Світлана і Петро Ковалевич – рекордсмени. Два місяці тому у них народилася вісімнадцята дитина.

Батьки з 13 дітьми туляться в скромному будинку, а п’ятеро старших вже живуть окремо. Світлана і Петро не працюють, живуть на допомогу від держави, восени заробляють, збираючи ягоди і гриби. Хліб до столу печуть самі – три рази в тиждень по вісім буханок.

Батьки Світлани та Петра теж багатодітні: у Світлани – 8 братів і сестер, у її чоловіка – 14.
А ось свого дитсадка в рекордному за народжуваністю селі немає, хоча з семи тисяч населення більше трьох тисяч – діти.

Для найменших організували групи в будівлі місцевої школи. Педагоги розповідають, що через однакові прізвища часто плутають своїх вихованців.

Традиції народжувати багато дітей в Глинному вже більше ста років – саме стільки тут існує протестантська громада.

Поповненню сімей сприяє і унікальне дерево на околиці села, вірять місцеві жителі.

Символ плодючості жителів села з рекордною народжуваністю – дуб, якому понад тисячу років. У місцевих молодят є традиція: в день весілля приходити до дерева і просити дітей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.