Арт-об’єкт «Я люблю Івано-Франківськ» критикують за стереотипність. ФОТО

Нещодавно міський голова Іван-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що доручив виготовити інсталяцію «Я люблю Івано-Франківськ». Вона мала би постати на розі вулиць Галицької-Василіянок. Біля неї могли б фотографуватися франкцівці і гості міста.

Однак, ідею мерові Франківська радять добре обдумати. Відповідного відкритого листа до міської влади у соціальній мережі оприлюднив архітектор Андрій Назаренко.

2015 року Андрій Назаренко, архітектор проекту «Тепле місто» робив подібний об’ єкт із тоді ще неофіційним візуальним стилем Івано-Франківська на замовлення однієї із фірм. Меганапис встановили на площі поруч із Франківським драмтеатром, і там, справді, почали фотографуватися охочі, визнає архітектор.

Однак, знак «Я люблю Івано-Франківськ» Андрій Нзаренко вважає стереотипним.

«Сьогодні ж ідею такого знаку можна сміливо вважати неактуальною через її надмірне використання (переважно, в пострадянських державах), що суперечить меті — підвищенню впізнаваності міста », йдеться у відкритому листі.

Адже такий напис – це, фактично, – плагіат на розроблений Мілтоном Глейзером в 1977-му році лого «I ♥ NY».

Водночас, на думку автора, є і багато вдалих інсталяцій схожого спрямування.

Саме на такі радить і орієнтуватися автор відкритого листа, не повторювати зроблених іншими помилок і шукати нові формати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.