Я – медсестра. І ви не повірите, але люди все ще вірять в ці 10 міфів про секс і здоров’я

Фахівець в області сексуального здоров’я розповіла про десять міфів, в які все ще вірять багато людей.

 

А даремно!

1. Використання двох презервативів — погана ідея.

 

При терті вони, швидше за все, не захистять вас вдвічі краще, а порвуться. Краще всього використовувати один за раз. Не будьте недовірливими, тоді нічого і не станеться,  передає Ukr.Media.

2. Застуда поширюється і на статеві органи.

 

Ви можете побачити ознаки застуди у вигляді герпесу не тільки на своїх губах, але і на статевих органах. Часто герпес в обох цих місцях може бути викликаний одним і тим же типом вірусу. Небажано займатися оральним сексом, якщо у партнера застуда, особливо якщо за неї вискочив герпес. Або ж перестрахуйтеся, надівши презерватив.

3. Ні, більшість статевих інфекцій не зникнуть самі по собі.

 

На самозцілення в даному випадку не варто розраховувати. Але якщо така інфекція виявлена досить рано, її можна вилікувати антибіотиками, як і багато статеві інфекції. Навіть якщо у вас немає ніяких симптомів, це не означає, що ви здорові і можете продовжувати вести активне сексуальне життя, заражаючи інших.

4. Сифіліс — це не історія, а дуже поширене захворювання сьогодні.

 

Згідно статті, опублікованій в Британському медичному журналі на початку цього року, кількість недавно виявлених випадків сифілісу майже подвоїлася в період між 2012 і 2016 роками.

5. Якщо сифіліс не лікувати, він вас уб’є.

 

Гарна новина полягає в тому, що останнім часом сифіліс рідко буває на такому пізньому етапі. Але якщо сифіліс не лікувати, він залишається у вашому організмі і шкодить йому. На заключній стадії сифілісу (через 20-40 років після зараження) некротичні паростки, звані «гума», формуються на кістках і в органах, і по суті поїдають ваше тіло зсередини.

Читайте також  “Виживають тільки найсильніші”: мережу вразила історія про жахи української медицини (фото, відео)

6. Так, ви можете заразиться статевими інфекціями через оральний секс.

 

Цілком можна отримати таким способом гонорею, хламідіоз або герпес. Краще використовувати під час цього презерватив або ж попередньо здати аналізи обом партнерам.

7. Презервативи не завжди можуть вберегти вас від статевих інфекцій.

 

Презерватив не захищає, наприклад, від сифілісу, генітального герпесу, папіломавірусної інфекції, деяких паразитарних інфекцій — корости, лобкових вошей, а також контагіозного молюска.

8. Гоління лобкових волосся не позбавить вас від лобкових вошей.

 

Ці маленькі паразити можуть жити де завгодно — звичайно ж, де у вас є волосся на тілі. Тому вони можуть просто переміститися на вашу бороду, вії, ноги або пахви. Так що краще звернутися за допомогою до лікаря.

9. Вони, до речі, теж не нешкідливі.

 

Виділення лобкових вошей можуть викликати у господаря алергічні реакції, подразнення шкіри. Зараження повік і брів лобкової вошью може призводити до розвитку кон’юнктивіту і блефарита.

10. Ви можете заразитися статевими інфекціями в процесі імітації статевого акту.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.