У Карпатах добудували новий Бескидський тунель

Новий тунель розтягнувся на 1765 метрів і з’єднає Україну та ЄС.


Завершилося будівництво нового двоколійного залізничного Бескидського тунелю в Карпатах, який знаходиться за 30 метрів від діючого технічно зношеного тунелю. Про це повідомляється на сайті будівельної асоціації Інтербудмонтаж.
Як зазначається, довжина тунелю з двома залізничними полотнами склала 1764,5 метра.

Бескидський тунель – другий за довжиною залізничний тунель в Україні. Він знаходиться між станціями Бескид і Скотарське в Карпатах і входить у п’ятий пан’європейський транспортний коридор Італія – ​​Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна – Росія.

Тунель побудований у 1886 році і вже вичерпав свій експлуатаційний ресурс, крім того, його слабка пропускна здатність накладає обмеження на весь міжнародний транспортний коридор.

Новий двоколійний тунель має довжину 1765 метрів, ширину 10,5 метра, висоту 8,5 метра і пролягає на максимальній глибині 180 метрів від поверхні Бескидського хребта.

Нагадаємо, вперше про будівництво тунелю заговорили в 2011 році.

І лише в 2014 році Європейський інвестиційний банк оголосив про виділення Україні позики в розмірі 55 млн євро для будівництва Бескидського залізничного тунелю в Карпатах, який з’єднає Україну та Євросоюз.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.