Крутий поворот: Як українські мажори уникають покарання за смертельні ДТП

Styler зібрав історії, як відомі українці ставали фігурантами ДТП і як виходили “сухими з води”

Поки правоохоронці з’ясовують обставини ДТП за участю сина народного депутата Нестора Шуфрича, сьогодні в мережі вже з’явилося відео інциденту. На відео з камери спостереження видно, як Bentley Шуфрича-молодшого “пролітає” на великій швидкості один пішохідний перехід. А вже на наступному він збив 31-річного жителя Херсона.

За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 “Порушення правил безпеки дорожнього руху” Кримінального кодексу України. Радник міністра МВС України Антон Геращенко заявив, що Нестору Шуфричу-молодшому можуть призначити умовне позбавлення волі. Причина – у того раніше не було проблем з законом і судимостей. Після інциденту заговорили про можливість потенційному винуватцеві ДТП уникнути відповідальності.

Петро Димінський, бізнесмен і власник каналу ZIK

18 серпня біля одного з сіл Львівської області в одному з ДТП загинула 31-річна водій Opel. З нею зіткнулося авто Mercedes, який належить олігарху Петру Димінському. Поліція відразу заявляла, що за кермом Mercedes був охоронець Димінського. Родич загиблої в свою чергу говорив, що Димінський після ДТП пересів з Mercedes’а в машину супроводу і поїхав. За словами радника Міністра внутрішніх справ Антона Геращенко, Димінський фігурує в справі як “свідок”. Згодом, за повідомленнями ЗМІ, олігарх двічі не з’явився на допит. Хоча заявляв, що готовий співпрацювати зі слідством. Якщо це повториться і сьогодні, то поліція звернеться до суду.

Суд заарештував водія Mercedes’а на два місяці без можливості внесення застави. Але Геращенко розповів, що слідство встановило: цей водій насправді не був за кермом.

Олександр Омельченко, екс-мер Києва

Авто колишнього мера столиці Олександра Омельченка кілька разів “засвітилося” в ДТП. У 2009 році на Столичному шосе автомобіль Mitsubishi Pajero збив на смерть 48-річного будівельника, який переходив проїжджу частину. МВС порушило кримінальну справу. За словами тодішнього Міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Омельченко, перебуваючи за кермом був тверезий. Машина рухалася зі швидкістю майже 70 км / год. У червні 2010 року справу закрили.

Читайте також  Покарання за неявку: вперше буде введено жорсткі заходи - штрафи до 200 тисяч та в'язниця на 5 років

У лютому 2013 року вранці його джип біля метро “Арсенальна” вилетів на зустрічну смугу і врізався в огорожу.

У 2015 році під колеса його авто потрапила жінка. Машина незабаром зникла. Інцидент стався на Столичному шосе. Постраждалу забрала “швидка”. Через дві години після ДТП на місце приїхав водій Омельченко. Той пояснив, що зник через переляк.

Збита жінка потрапила в лікарню, у неї зафіксували кому. У цьому стані вона померла. Пізніше водій екс-мера відмовився від перших свідчень. Водієві дали умовний термін.

Сергій Калиновський, пасинок олігарха Дмитра Фірташа

Пасинок олігарха Дмитра Фарташа Сергій Калиновський потрапив в ДТП в далекому 2007 році. Той їхав в центрі столиці за кермом спортивного автомобіля BMW-M6. На великій швидкості він протаранив припарковані “Жигулі”. Водій загинув на місці, а потім померла в лікарні і 25-річна пасажир. Сам Калиновський також потрапив до лікарні, але звідти втік. Згодом його затримали правоохоронці в аеропорту “Жуляни”. Тоді Калиновський намагався вилетіти до Ізраїлю.

Після встановлення запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд пасинок Фарташа виїхав з України для нібито лікування в приватній клинці. Столичні правоохоронці намагалися зупинити розслідування справи, але згодом відновили. Калиновського знову затримали аж в 2015 році. Потрапив він в міліцію, коли порушив правила дорожнього руху. Зараз триває суд над Калиновським, але терміни розгляду справи важко передбачити.

Андрій Толстошеєв-молодший, син бізнесмена

На початку минулого року син бізнесмена Андрія Толстошеева став учасником смертельного ДТП в столиці. Толстошеєв-молодший керував джипом Mercedes, який в’їхав в кіоск біля метро “Лівобережна”. Одна людина загинула, ще одну людину медики госпіталізували. Захист виправдовувала Толстошеева-молодшого тим, що у того перед інцидентом вперше стався напад епілепсії. Батьки під час розгляду справи стверджували, що син має порок серця.

Читайте також  У міському суді слухається справа про розбещення 3-річної дівчинки. Мати дитини боїться почути несправедливий вирок

Через тиждень після інциденту суд відправив Толстошеева в СІЗО на два місяці з можливістю внесення застави в майже 138 тис. Грн. Через кілька днів син бізнесмена все-таки вийшов під заставу. Згодом справу закрили. Генпрокурор Юрій Луценко ініціював повторне відкриття справи, але лікарі знову визнали, що на момент ДТП у сина бізнесмена був епілептичний напад. Також у водія не було ні алкогольного, ні наркотичного сп’яніння. Після ДТП у сина бізнесмена тільки вилучили посвідчення водія.

Артем Криворучко, пасинок колишнього народного депутата Ігоря Лисова

15 травня 2009 пасинок народного депутата Ігоря Лисова став головним героєм нічних гонок в Києві. Спочатку на джипі Mercedes в центрі Києва він зачепив комунальну машину. На думку Криворучко, спровокував ДТП саме водій комунальної машини. Д

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.