За минулу добу телефонні шахраї видурили у двох прикарпатців майже 40 тисяч гривень.

На сьогоднішній день найбільшої популярності набули телефонні шахрайства. Зловмисники діють за наступною схемою.

Переважно у нічний час телефонують до своєї «жертви» та повідомляють, що у когось з її рідних виникли проблеми з правоохоронними органами і на даний час ця людина знаходяться у відділенні поліції. Для того, щоб “владнати” це питання з правоохоронцями та звільнити людину, потрібні гроші.

Схожа ситуація вчора трапилась із 76-річною жителькою обласного центру. Потерпіла розповіла правоохоронцям, що 27 серпня близько 23:00 до неї на стаціонарний телефон зателефонувала невідома особа та повідомила про те, що її 31-річний онук вчинив ДТП. Щоб усе було в порядку, потрібно заплатити 4000 тис. доларів США.

Налякана такою звісткою жінка почала збирати всі, які мала заощадження, після чого винесла і віддала 800 доларів США та 100 євро невідомому чоловікові, котрий під’їхав на автомобілі до її будинку.

Пізніше, зрозумівши що її обдурили, зателефонувала до внука. Виявилось, що він вдома і ні в яке ДТП не потрапляв.

Наступний випадок трапився з 70-річною франківчанкою. За словами потерпілої, на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився співробітником служби безпеки місцевого банку. В ході розмови, зловмисник, ввійшовши в довіру, дізнався дані банківської картки пенсіонерки, після чого через деякий час з його рахунку було знято грошові кошти в сумі близько 13 тисяч гривень.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.