ЧЕРЕЗ НЕРЕСТ НА ПРИКАРПАТТІ ЗАБОРОНИЛИ РИБАЛИТИ

Наказом Івано-Франківськрибоохорони на території Івано-Франківської області заборонено любительське рибальство, добування водних біоресурсів на період нересту риб, розмноження інших водних біоресурсів у водних об’єктах з природним відтворенням.

pstryg

Про це Фіртці повідомили в обласній Рибохороні.

 

Ловити рибу не можна в таких межах і у такі терміни:

– в р. Дністер з усіма притоками та створеними водосховищами – з 1 квітня по 10 червня;

– в р. Прут з усіма притоками – з 1 квітня по 20 травня;

– в придаткових системах водойм та незакріплених ставках – з 1 квітня по 30 червня.

 

Заборонено лов раків у водоймах Івано-Франківської області під час виношування ікри – по 10 червня.

 

Розпорядженням Івано-Франківської ОДА та наказом Івано-Франківськрибоохорониу рибогосподарських водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах заборонено проведення господарських робіт (видобування піщано-гравійної суміші, розчистка русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо), які негативно впливають на проходження нересту.

 

Цього року для обмеженого вилову риби у нерестовий період на Дністрі відведено 14,3%, а на Пруті – 11,5% протяжності цих річок в межах області (виключаючи ділянку Прута в межах території Карпатського Національного природного парку, де рибальство заборонено протягом усього року).

 

Як виняток (та сподіваючись на сумління громадян, їх відповідальне ставлення до користування природними ресурсами), рибалкам-аматорам надано право обмеженого вилову риби однією вудкою (поплавцевою або донною) з одним гачком та одним спінінгом з блешнею, в світлу пору доби, дотримуючись визначених Правилами любительського і спортивного рибальства норм вилову риби (до 3 кг дозволених до вилову видів та розмірів), лише з берега: 1) на ділянках р. Дністер: – від шосейного мосту Сівка-Войнилівська – Старий Мартинів вгору проти течії до руслового повороту Дністра біля с. Тенетники протяжністю 3,5 км; – між гирлами Лімниці та Гнилої Липи протяжністю 4,0 км (ділянки Дністра в радіусі 300 м від гирл Лімниці та Гнилої Липи заборонені для рибальства на період нересту риб); – від залізничного мосту через Дністер біля смт. Єзупіль до гирла Бистриці протяжністю 3,0 км (ділянка Дністра в радіусі 400 м від гирла Бистриці заборонена для рибальства на період нересту риб); – від гирла Золотої Липи до трубного переходу через Дністер нижче шосейного мосту Нижнів – Діброва протяжністю 7,0 км (ділянка Дністра в радіусі 300 м від гирла Золотої Липи заборонена для рибальства на період нересту риб); – між селами Підвербці та Раковець, а саме: від шосейного мосту Незвисько – Лука вгору проти течії протяжністю 3,0 км та від цього мосту вниз по течії протяжністю 3,0 км; – від шосейного мосту Поточище – Устечко вгору проти течії до зруйнованого мосту протяжністю 3,5 км та від зазначеного шосейного мосту вниз по течії до руслового повороту Дністра протяжністю 2,5 км; 2) на ділянках р. Прут: – від шляхового мосту Коломия – Нижній Вербіж до шляхового мосту біля с. Корнич протяжністю 8,5 км (ділянка Прута в радіусі 300 м від гирла Пістиньки заборонена для рибальства на період нересту риб); – від шляхового мосту в м. Снятин вгору проти течії протяжністю 5,0 км (до закінчення меж с. Будилів); 3) на ділянках р. Бистриця Солотвинська та р. Бистриця Надвірнянська – в межах м. Івано-Франківська (до злиття річок); 4) в нижній частині Івано-Франківського міського озера (у верхній мілководній частині озера рибальство заборонене, межа по лінії рятувальна станція – місток на острів, заборона також стосується містка та острова)“, – інформують в Рибохороні.

Читайте також  "Посміла зробити зауваження": чоловік залив дружину і дітей отрутою, страшні опіки отримала навіть 1-річна дівчинка

 

На Бурштинському, Чечвинському водосховищах рибальство заборонено по 10 червня. На скидних каналах Бурштинської ТЕС рибальство заборонено протягом всього року.

Джерело: http://firtka.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: