Можуть служити і жінки: Мешканців Прикарпаття запрошують на службу у ВДВ

14 серпня в обласному військкоматі розповіли про позачерговий призов та відправку резервістів на навчання.

За словами в.о. військового комісара обласного військового комісаріату Юрія Верановського, прийом на службу за контрактом у ВДВ є пріоритетним завданням всіх військкоматів.

«Ставиться завдання підібрати з Прикарпаття сотню осіб для служби у ВДВ. Служити вони будуть по цілій Україні. Приємною новиною є те, що минулого тижня міністр оборони підписав указ про збільшення зарплати до 2000 тисяч рядовому та сержантському складу ВДВ на місцях та збільшення надбавок тим, хто служить на першій лінії оборони в АТО», – каже Верановський.

Окрім того, для тих хто підпише контракт, передбачений відповідний соцпакет: щорічна відпустка з отриманням грошової допомоги на оздоровлення, безкоштовне лікування у вйськових медзакладах, відповідне речове і продовольче забезпечення та можливість продовження кар’єри шляхом навчання у військових навчальних закладах.

Як підкреслив комісар, від початку року більше 500 осіб пішли на службу за контрактом у ВДВ.

У свою чергу представник військової частини А2582 ВДВ Сергій Унгурян зауважив, що зараз ні в кого не виникає думок, що армія потрібна, аби ходити на парадах та раз на рік брати участь у навчаннях.

«Завжди ВДВ був елітним підрозділом і комплектувався найкращими військовими. Сьогодні частини ВДВ проходять реформування, переозброюються і покращують свої вміння. Нам потрібні нові люди. Дуже легко бути патріотом, повістити прапор у себе в машині і казати, що воювати буду, коли війна прийде до мене. Проте воювати потрібно коли покличе держава», – каже Унгурян.

У військкоматі запевняють, якщо людина не має підготовки, то вона потрапляє в навчальний центр, опісля здає відповідні іспити і аж тоді направляється у військову частину. Нікого відразу в АТО не відправляють.

Контракт можна підписати на 6 місяців для демобілізованих та 3-5 років для осіб сержантського та офіцерського складу. Зараз найбільше потрібні водії, снайпери, розвідники, гранатометники та ін.

Що ж стосується прийому на службу у ВДВ жінок, то за словами Юрія Верановського,дівчат приймають тільки з дозволу командира військової частини після співбесіди.

Вимоги до жінок такі ж, як і для чоловіків. Проте, оскільки десантникам потрібно стрибати з парашутом, дівчата мають важити не менше 50 кілограмів“, – наголошує воєнком.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.