Унікальні підвали міської Ратуші Івано-Франківська отримають нове життя (фото)

На будівлю івано-франківської міської Ратуші чекає масштабна реконструкція. Попередній проект уже готовий та чекає на коригування архітекторів.

Першочергово місцева влада планує облаштувати музей історії Івано-Франківська. Для цього необхідно розібрати старі приміщення, а цікаві знахідки стануть основою майбутнього музею, пише Фіртка.

“Але не простий, а надати йому різних деталей, цікавих нюансів, зробити його максимально інтерактивним, щоб він приваблював і мешканців, і гостей міста. Хочеться, аби це було змістовно і відображало дух Франківська. Ми плануємо не затягувати реконструкцію на роки, а зробити в найкоротший термін. При цьому врахувати пропозиції істориків, археологів, митців, краєзнавців, громадськості. Ці підвали дихають історією, з ними пов’язано чимало легенд. Усі вони мають “ожити” в новому музеї. Ми вже провели підготовчі роботи, очистили приміщення. Далі справа за гідроізоляцією. Нам важливо зберегти частину старої Ратуші на базі цікавого та сучасного історичного музею”, – прокоментував міський голова Руслан Марцінків.

Спочатку займуться технічним облаштуванням приміщень. А далі робоча група, до якої залучимо фахівців різних галузей, вирішить, якого ж додаткового змісту надати древньому підвалу.

Не менш амбітний задум  – частину розкопок просто закрити склом. Тоді можна буде зазирнути у підвали Ратуші просто ззовні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.