Цьогоріч в Івано-Франківську усиновили двох дітей, одну з них — американська сім’я

На даний час в Івано-Франківській МТГ на обліку в службі у справах дітей перебувають 189 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дані змінюються кожного місяця, а облік почали вести з 2006 року, відколи служба почала функціонувати.

Про це Фіртці повідомила начальниця відділу з питань опіки та піклування Марія Дехтяр.

Так, цьогоріч на облік служби потрапили 13 дітей, двох дітей усиновили. З них одну дитину з інвалідністю усиновила пара зі США. Також ще дві справи про усиновлення знаходяться на розгляді в Івано-Франківському міському суді. Крім того, 12 осіб зараз знаходяться на обліку, як кандидати в усиновлювачі.

За весь час роботи служби опіку отримали 145 дітей, з них 130 усиновили. Вони мешкають в Івано-Франківську та за умовами їх проживання слідкують фахівці.

За словами начальниці Івано-Франківської міської служби у справах Ірини Рохман, одне-два усиновлення за кілька місяців звична статистика, адже протягом року можуть усиновити максимум шість дітей і в умовах карантину це хороший показник. Здебільшого усиновлюють сімейні пари 35-40 років, які не мають своїх дітей.

Варто додати, що у 2020 році в Івано-Франківську усиновили шістьох дітей.

Варто наголосити, що Кабінет Міністрів вніс зміни до правил усиновлення дітей, що діють в Україні. Нововведення набудуть чинності тільки після того, як їх схвалить Верховна Рада.

Нові правила дають можливість стати усиновителями людям з інвалідністю, однак для цього їм доведеться спочатку пройти експертизу, яка підтвердить, що недуга усиновителя не завадить йому виконувати батьківські обов’язки.

Заборонено всиновлювати дітей тим, чий вік на 45 років вище віку усиновлюваного. У разі, якщо усиновлювачами виступає сімейна пара, в розрахунок береться вік молодшого із подружжя. Є й інші зміни.

Читайте також  Матір втoпилa власних дiтей. Стало відомо, що підштовхнуло жінку до такого вчинку

«Зі списку потенційних усиновителів виключаються дискредитовані патронатні вихователі та кривдники, які стоять на обліку в Нацполіції. Також не зможуть взяти прийомну дитину особи, які живуть однією сім’єю з людьми з чорного списку усиновителів», – йдеться в повідомленні.

Ще одна важлива зміна – тепер для того, щоб усиновити дитину, охочий повинен пройти спеціальні курси, які обов’язкові до проходження для всіх, за винятком деяких моментів. Усиновителі повинні також отримати після проходження курсів спеціальний сертифікат.

«Без такого сертифіката, претендентами в усиновлювачі можуть бути тільки родичі дитини, опікуни, піклувальники, патронатні вихователі», – зазначено в повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.