Медики заразили своїх пацієнтів страшним вірусом: перші подробиці

В Запорізькій області розпочато досудове розслідування за фактом зараження гепатитом під час гемодіалізу в Токмацької лікарні

Як повідомляє прес-служба Прокуратури Запорізької області, днями в прокуратуру звернулося четверо мешканців Токмацького району з заявами про те, що під час проведення процедури гемодіалізу в Токмацької центральної районної лікарні їх заразили вірусом гепатиту С.

«Відомості викладені у цих заявах оперативно внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 131 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило зараження особи вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби), розпочато досудове слідство, яке доручено органам поліції, процесуальне керівництво здійснюється прокурорами Токмацького місцевої прокуратури», — йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляла Politeka, в Україні від ботулізму помер 57-річний чоловік з Горишних Плавнів у Полтавській області.

Другий смертельний інцидент стався в Сумській області. А перша інформація про смерті від ботулізму з’явилася в кінці травня – жертвою став житель Києва. Пізніше ботулізм прийшов у Вінницьку область. Батько і син дивом вижили, хоча з’їли все по половині риби кожен (виробляли її у Кіровоградській області).

Тим часом з полиць супермаркетів почали прибирати харчову продукцію (в’ялену рибу) виробництва ФОП Меркулов А. В.

Також повідомлялося, що 4 липня, вперше з 2014 року в Україну завезли сироватку від ботулізму.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.