ТРИМАЙТЕСЯ МІЦНІШЕ! ЯКЩО ЦЕ ТАК, ТО … Спливла правда! Порошенко підписав угоду по розділу України – Курт Волкер

Держдепартамент призначив на посаду спецпредставника США по Україні ярого критика путінської адміністрації – 55-річного Курта Волкера, який відзначився безкомпромісними заявами на адресу російського агресора.

Про це росказує сьогодні видання Newsader.

Про подію було оголошено напередодні – буквально за кілька годин до зустрічі президентів США і Росії. Місією Волкера стане координація зусиль Держдепу по врегулюванню конфлікту в Україні. У число його завдань входитиме продовження зустрічей і переговорів з відповідальним за «український напрямок» помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Відтепер Москві доведеться мати справу з аналітиком, які не мають ілюзій щодо її ворожої політики, що використовує інструменти шантажу, дезінформації, а також прихованої і прямої агресії – як інформаційної, так і військової. Цілий ряд висловлювань Волкера демонструють, що він вважає путінську Росію невгамовним прісоедінітелем іноземних земель, що добиваються своїх незаконних цілей виключно брехнею. Відповідний коментар він зробив ще в квітні 2014 року, передбачивши особливості розвитку війни РФ проти суверенної держави.

«Не можна довіряти тому, що говорить Росія: вона навмисно вводить (партнерів по переговорам) в оману з приводу того, що відбувається в Україні і того, що в Україні робить Росія, – наводиться його висловлювання на сайті« Радіо Свобода »в матеріалі«Новый «ястреб» для Путина«. – Коли Росія говорить, що вони згодні на деескалацію, то, як я переконаний, вони мають на увазі, що на деескалацію йдуть США і Україна. Дозволяючи Росії робити саме те, що вона робить. На жаль, два найбільш вірогідних сценарії такі: або Росія, діючи нишком, бере під контроль все більше адміністративних будівель і територій, використовуючи спецназ; проводяться референдуми з вимогою визнати їх (територій) незалежність, а потім вони входять до складу Росії, Росія анексує їх і консолідує. Це один варіант. Інший – намагаючись зробити це, Росія виявляє, що українські правоохоронні органи дають відсіч і намагаються відновити контроль над їх власною територією;

Читайте також  “Отримані 140 тис. грн. планувала витратити на…”: Горе-матір, яка продала власну дитину, зробила приголомшливу заяву

це призводить до конфлікту, кровопролиття, гинуть люди, і Росія використовує це як привід для відкритого введення своїх військ, щоб відновити порядок і захистити російських громадян. Отже, тим або іншим способом, Росія збирається захопити цю територію ».

У липні 2015 року його назвав Мінські домовленості «угодою про розподіл України».

«Угода, підписана в Мінську в лютому, слід називати не мирними домовленостями, а угодою про розподіл України, яке було нав’язано Києву Німеччиною, Росією і Францією. Зараз дотримання цього розділу країни відстежується міжнародною спільнотою за допомогою ОБСЄ. Мінські угоди – не вирішення, а проблема, оскільки фактично вони надають легітимність російському вторгненню в Україні », – заявив він.

У квітні 2016 року Волкер зазначив на спробу Москви використовувати нібито існуючу стурбованість через розширення НАТО як привід для того, щоб захоплювати чужі території.

«У Росії культивується міф про те, що Північноатлантичний альянс обіцяв ніколи не розширювати свої межі і ніколи не займатися розміщенням військової інфраструктури на території країн, які стають новими членами військово-політичного блоку. Росія вважає, що НАТО загрожує Росії, і вона має право захищати себе і своїх громадян. Росія вважає, що державний переворот в Україні стався з вини НАТО і мав на меті зробити Україну частиною блоку. А це означає, що Росія повинна втрутитися і врятувати Україну. Всі ці твердження абсолютно не відповідають дійсності », – говорив новопризначений спецпредставник.

Видання «Гордон» наводить цілий список формулювань зі статті Волкера, написаної в 2015 році на сторінках Foreign Policy. У ній він пропонував «називати українське припинення вогню тим, чим воно є насправді».

«США повинні повною мірою просуватися вперед по ширшої стратегії підтримки України фінансово, зміцнювати київські Збройні сили, домагатися виведення всіх російських сил і відновлювати суверенітет України над своїми власними територіями», – писав Волкер, додаючи, що що США і Європа повинні зміцнювати Україну економічно, політично і з військової точки зору.

Читайте також  Залужний почувши, що його звільняють вразив свiт заявою: “Скажу вам, мені начхати! Ніхто не зупинить мене. Генерал буде завершувати війну…

«Це важливо не тільки для порятунку Києва, а й для Європи», – сказано в статті.

«Припинення вогню встановлює міжнародну присутність всередині України, контрольоване Організацією з безпеки і співробітництва в Європі, для поліцейської лінії контролю і поділу сил. Це рівносильно інституціоналізації замороженого конфлікту всередині України, як у випадку з Абхазією і Південною Осетією в Грузії і Придністров’ям в Молдові. Саме цього і хоче Кремль ».

«Рік тому в Україні не було конфлікту. Тепер Росія сфабрикувала війну, яка дозволила їй отримати важелі впливу на Київ і Європу ».

«Ні Європа, ні Сполучені Штати не можуть погодитися зі створенням нового замороженого конфлікту. Для цього вони повинні прийняти офіційну політику невизнання приєднання Криму до Росії, як це було у випадку з прибалтійськими державами, коли вони були окуповані Радянським Союзом ».

«Захід повинен запропонувати ефективний пакет фінансової допомоги для України, в тому числі зобов’язання МВФ, але додавши пряму підтримку США і ЄС. Такі кошти будуть пов’язані із здійсненням Києвом економічних і політичних реформ в боротьбі з корупцією, впровадженням прозорості та поліпшенням ділового клімату. Вкрай важливо, щоб частина України, яка як і раніше вільна, була всеосяжною, процвітаючою і стійкою ».

«Коли справа доходить до військової допомоги, час для півзаходів завершується. Ми повинні зробити повномасштабні зусилля по навчанню, оснащенню і консультування українських сил оборони. Це повинно включати поставку високотехнологічних протитанкових, контрбатарейна і зенітних систем, передачу розвідданих, напрямок військових радників безпосередньо до Міністерства оборони України ».

На думку Волкера, метою є «не бути схожим на Москву», а підготовлена ​​і оснащена українська армія.

«Захід має також надати обладнання і радників, щоб допомогти Україні відновити контроль над своєю міжнародною кордоном з Росією. Україна сьогодні навіть не має доступу до всієї кордоні ».

Читайте також  Порошенко провів телефонну розмову з Трампом

«Європейському союзу і Сполученим Штатам слід також продовжувати підвищувати ставки санкцій щодо Росії».

«Ми повинні ввести в дію превентивні сили НАТО в країнах Балтії, Грузії, Молдови, Румунії та Західній Україні поряд з Придністров’ям. Ми не повинні помилятися, як в Криму і на сході України, і чекати, поки Росія почне підривні військові дії ».

«Західні лідери повинні бути готові до того, що Росія ще більше загострить ситуацію. Москва може прагнути відкрити нові фронти за допомогою етнічних демонстрацій в країнах Балтії або відключень енергії ».

«Тільки завдяки рішучості, навіть під ескалацією, ми можемо переконати Путіна в тому, що витрати для нього особисто і для Росії нестерпні. І тільки тоді в України є шанс відновити стійкий мир », – писав Волкер.

Коментуючи відкриття постійного представництва НАТО в Україні в 2015 році, Волкер висловлював переконання, що Росія зробила неможливою співпрацю з Альянсом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.