Захід повстав! У Львові тисячі людей вийшли на площу проти “геноциду” Гройсмана! (ФОТО+ВІДЕО)

Майже п’ять тисяч людей вийшли сьогодні на Ринок, центральну площу Львова, щоб обговорити шляхи вирішення “сміттєвої проблеми”, що виникла після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі в травні минулого року

Про це повідомляє Об’єднання “Самопоміч” на своїй сторінці в Facebook. “Сьогодні на пл. Ринок у Львові відбулося громадське віче, участь в якому взяло майже 5 тис. осіб. Львів’яни прийшли на віче, щоб підтримати позицію місцевого самоврядування по сміттєвої блокади Львова, і заявити, що якщо вистоїть Львів – вистоїть вся Україна. Таким чином львів’яни продемонстрували свою чітку позицію щодо штучно організованою проти міста сміттєвої блокади “, – наголошується в повідомленні.

На площі виступив мер міста Андрій Садовий. Він подякував колегам – Олегу Березюуа, Оксані Сироід, і Тарасу Пастуху за їх активну позицію і повідомив городянам про заплановані кроки з очищення Львова від сміття. “Ця сміттєва блокада, в якій нас тримають вже рік часу, почала давати тріщину. Наступний крок – це звернення всіх патріархів: християн, іудеїв, протестантів. Всі звернулися до Президента, до Прем’єра, щоб зняти цю блокаду”, – сказав він.

Також він відзначив, що традиція збиратись на віче варта, щоб її відродити. «Це дуже спонтанне віче – відкрита розмова з людьми. І ми побачили різні позиції, різні настрої. Львів – завжди демократичне місто, тому я б хотів, щоб ми цю традицію віче почали відновлювати – збирались і спілкувались. Бо якщо ми будемо поодинці, то нас просто передавлять»- зауважив Садовий.


Нагадаємо, що депутата від «Самопомочі» Оксану Сироід забрала «швидка» біля будівлі Адміністрації президента. Народний депутат, голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк під адміністрація конференції Президента оголосив голодування в знак протесту «проти знущання над львів’янами з боку влади».

Читайте також  Вагітна в 11: дівчинка із Закарпаття шокувала історією про справжнього батька її дитини

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.