Совість- це рідкість! Справжнє диво в наш час, слідчий відмовився від хабаря

Двоє жителів Полтавської області намагалися за 1 тис. 500 дол. США домовитися із слідчим поліції у Хмільнику за непритягнення їх знайомого до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Про це передає УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Вінницької області.

Сьогодні, 21-го червня, при спробі дачі хабара слідчому Хмільницького відділення поліції було задокументовано двох жителів Полтавської області. За півтори тисячі доларів чоловіки спробували залагодити справу щодо притягнення їх знайомого до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Слідчий на злочинну оборудку не погодився та повідомив начальника Хмільницького відділення поліції.

“Чоловіки були затримані у службовому кабінеті під час спроби вручити згадану суму поліцейському за непритягнення товариша до кримінальної відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисник, за якого намагалися заплатити кошти, підозрюється у вчиненні двох епізодів шахрайств в 2015-2016 роках. Після встановлення поліцією його причетності до вказаних злочинів, він переховувався від слідства та з травня цього року перебував у розшуку.

За пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України.

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5-ти до 10-ти років з конфіскацією майна або без такої.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.