Від вчора стало необов’язковим використання печаток для бізнесу

В Україні 19.06.2017р набув чинності закон №1982-VIII про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями, повідомляє телеканал «112».

Відміняється обов’язкове використання печаток у бізнесі. Це повинно допомогти Україні піднятися в рейтингу Doing Business на два пункти. Цей закон виключив з ряду актів згадки про обов’язкове використання печатки. З сьогоднішнього дня документи вважаються достовірними за умови підпису уповноваженої на це особи.

Крім того, вводиться штраф від 850 до 1700 грн за вимагання службовою особою документа з відбитком печатки або нотаріальним посвідченням (останнє – в разі, якщо цього не передбачено законодавством).

Автори законодавчої ініціативи додали в пояснювальній записці до законопроекту при подачі в Раду, що три роки тому був впроваджений перехід від обов’язкового до добровільного використання печаток у бізнесі, що викликало багато плутанини.

Не у всіх законодавчих актах замінили норму про обов’язковість використання печатки, а іноді прописували обов’язкове використання печатки, якщо вона є, а не в разі прийняття відповідного рішення підприємством. Таким чином, підприємцям складно було зрозуміти, коли печатка потрібна, а коли – ні, і це не заважало чиновникам вимагати документи саме з відбитком печатки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.