У Франківську суд виніс вирок інваліду, який зі зброєю зайшов до торгового центру

29 травня 2017 року Івано-Франківський міський суд виніс вирок літньому чоловікові, який у 2013 році зайшов зі зброєю до торгового центру.

Згідно матеріалів справи, пенсіонер без постійного місця проживання, який також є інвалідом третьої групи, у травні 2013 року знайшов 9-мм гладкоствольний самозарядний пістолет. Зброю виготовили шляхом переробки саморобним способом з гладкоствольного стартово-сигнального пістолету «Zoraki-МOD. 914-S». саl. 9mm Р.А.К. Пістолет перетворили на бойовий, кінетична енергія куль – цілком достатня для нанесення смертельних ушкоджень.

Згодом, 1 липня 2013 року, чоловік зайшов до ТЦ “Епіцентр”, маючи при собі цю зброю. Його затримали охоронці, які викликали поліцію. Правоохоронці вилучили в пенсіонера пістолет, провели його експертизу та відкрили кримінальне провадження за статею 263 ККУ (Незаконне поводження зі зброєю…)

У вчиненому чоловік щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати, врахувавши його вік та стан здоров’я. Він є уродженцем с.Побережжя Тисменицького району Івано-Франківської області, але фактично є бездомним.

Відповідно до характеристики Черніївського стаціонарного відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян, він характеризується позитивно, є неодруженим, згідно ст.89 КК України раніше не судимим, не працює, на обліках ОНД та ОКПНД не перебуває. Втім, раніше пенсіонер від суду ухилявся, і протягом цих чотирьох років перебував на волі.

Суд виніс вирок: визнати чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, та призначити йому пом’якшене покарання (із застосуванням ст.69 КК України) у виді арешту строком шість місяців. Також з нього стягнуть 588 гривень на відшкодування процесуальних витрат, а пістолет суд постановив знищити.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.