“Нескінченні крапельниці, пігулки, налякані очі людей”: Олена Зеленська розповіла, як боролася з коронавірусом

Дружина Президента України Олена Зеленська вперше після одужання від коронавірусу розповіла про те, як протікала її хвороба. Перша леді України після довгої паузи Олена Зеленська опублікувала пост у Facebook.

“Звістка про хворобу стала для мене повною несподіванкою. Не було жодних симптомів. Просто черговий тест виявився позитивним. Президентові й найближчому колу людей, з якими він перебуває в постійному контакті, роблять цей тест щотижня”, – зазначила Зеленська.

Син першої леді – Кирило теж підхопив коронавірус, коли Зеленська була “на піку” хвороби (мала три найнеприємніші дні, коли почувалася справді погано – страшенно боліла голова, додавався сильний нескінченний кашель).

“Не можу сказати, що для мене це стало несподіванкою. Авжеж, я розуміла, що хтось із родини теж може заразитися. На щастя, син легко переніс хворобу, було тільки незначне підвищення температури. Відтоді ми були в лікарні разом, удвох нам було веселіше”, – написала Зеленська.

“Зараз мені та моєму синові вже не потрібно здавати тест на коронавірус, тому що ми перехворіли й маємо антитіла до вірусу. Допоки вони в достатній кількості, на думку лікарів, знову захворіти неможливо. Але навіть це не аксіома. Тому що вірус взагалі нетиповий і поки невідомо, як він проявлятиме себе надалі”, – пише жінка.

Зеленська зазначає, що дізнавшись про хворобу, злякалася не за себе, а більше за близких і людей, з якими контактувала напередодні. Вона одразу всіх попередила про свій діагноз.

“На жаль, особливість цього вірусу в тому, що спочатку людина може не відчувати жодних симптомів, а вже за два-три дні – пневмонія. Зі мною було саме так. Два дні я насолоджувалася переглядом фільмів і читанням книжок у порожній квартирі на самоізоляції, а потім – висока температура (десь 39,6), комп’ютерна томографія, яка й показала двостороннє запалення легень. Того ж дня я вже була в лікарні. Почалися нескінченні крапельниці, пігулки, налякані очі людей навколо. Загалом моє лікування тривало два тижні. А ще тиждень я залишалася в лікарні з сином, який все ще був “позитивним”, – додає Зеленська.

Читайте також  Вже з 1 листопада: тарифи на світло в Україні стануть ще вищими – кому доведеться розщедритися

Крім того, Зеленська зазначила, що попри одужання вона продовжує носити маску в публічних місцях:”Так, можливо, у цьому вже немає потреби… Але в нашому суспільстві зараз діють особливі правила й нові норми етики. І я надягаю маску з поваги до оточуючих. Тому що так правильно”.

“Я досі не можу зрозуміти, яка кнопка ліфта чи дверна ручка “подарували” мені вірус, досі почуваюся винною перед близькими, які страшенно за мене переживали. Тому благаю – не розслабляйтеся передчасно! Навіть якщо ви впевнені в силах свого організму, поруч є люди, які, на жаль, можуть не впоратися”, – резюмувала Олена Зеленська.

https://www.facebook.com/olenazelenska.official/posts/178028850395588

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.