Воїни різних поколінь та військова техніка: У Франківську пройшов Марш слави

Сьогодні, 28 травня в Івано-Франківську пройшов Марш Слави Січового Стрілецтва та святкова хода громадськості з нагоди Дня героїв.
Святкова хода у супроводі військової техніки часів УНР рушила від Меморіального скверу центральними вулицями міста до парку Шевченка, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Під звуки оркестру середмістя марширували вояки УНР, польської армії, гайдамаки та вояки московської армії. Позаду колоною йшли сучасні воїни-нацгвардійці, ветерани УПА та АТО і громадськість.

Завершилась хода в імпровізованому таборії в парку Шевченка. Саме тут відбудеться реконструкція бою між українсько-польською армією з одного боку та московськими військами з іншого.

Проведення таких маршів і реконструкцій стало для Франківська доброю традицією. Саме такі заходи на переконання депутата облради Михайла Королика допомагають людям краще зрозуміти події минулого і боротьбу нашого народу за незалежність.

“Сьогодні ми віддаємо шану воїнам всіх епох. Це свято є дуже актуальне, оскільки у нас зараз іде війна на сході. Наші батьки виховувалися на історії боротьби УПА і вони передали цю славу теперішнім нашим військовим. Ми не нація якихось свинопасів, а нація могутнього лицарства. Важливо проводити такі заходи, щоб майбутнє покоління підростало патріотами”,- переконаний Королик.

Нагадаємо, розпочалось святкування Дня героїв з ходи ветеранів УПА та громадськості до Меморіального скверу де священики відслужили панахиду за загиблими воїнами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.