Названо види риби, які не можна їсти вагітним

Риба – корисний продукт, стверджують усі лікарі одноголосно, переконуючи майбутніх мам включити рибу в своє меню як вдома, так і під час відряджень або подорожей. Однак не вся риба однаково корисна.

Згідно з висновками управління з безпеки продуктів і ліків США (FDA) опублікувано офіційні рекомендації по тим видам риби, які вагітним вживати категорично не рекомендується.

Рибне “тріо”

Відомство з безпеки розділило весь список на три категорії:

«Кращий вибір» (майбутнім мамам корисно з’їдати дві-три порції такої риби в тиждень);

«Хороший вибір» (достатньо однієї порції цієї риби в тиждень);

«В жодному разі» (риба, яка містить максимальні концентрації ртуті).

Небезпечна риба з точки зору вмісту ртуті: королівська макрель, марлин, атлантичний більшеголов, великоокий тунець, тайлфіш, так і риба, м’ясо акули.

Кращий вибір: оселедець, тріска, сібас, камбала, лосось, зубатка, сардини, тілапія, морський окунь, консервований тунець, а також краби, устриці і креветки. Ці види риби і морепродуктів багаті білком, омега-3 ненасиченими жирними кислотами, вітамінами і мікроелементами.

Ідеальна порція риби
Рекомендований розмір порції для вагітної жінки, як і для будь-якої дорослої людини – 100-200 г риби в день. Для дітей, яким риба вводиться в кінці знайомства з першим прикормом (краще до року, якщо немає алергії на інші продукти), порції можуть бути менші, а вже з 2-річного віку рибу варто 1-2 рази вводити в щотижневий раціон.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.