У суді Жовнір визнав, що просив “нагороду” 150 тисяч доларів за знецінення паперової фабрики

В Івано-Франківському міському суді триває слухання справи начальника місцевого відділення Фонду державного майна Зіновія Жовніра.

Справу розглядає суддя Лев Кишакевич. Нагадаємо, Зіновія Жовніра звинувачують у вимаганні 150 тис доларів хабара.

На минулому засіданні обвинувачений дав свідчення, зазначивши, що йому соромно за свої дії.

Сьогодні, 15 травня, судове засідання розпочалось з допиту обвинуваченого прокурором. Як зазначив Жовнір, він повинен був переговорити з керівництвом у Києві.

“Питання могло вирішуватися тільки Фондом Держмайна України. Зміст розмови мав бути, щоб пустити по зниженій ціні лот. Що даний об’єкт в аварійному стані і його вже продавали кілька разів, але він не продається та руйнується. Я мав переговорити з головою Держфонду, але я з ним не дуже контактував “, – каже Жовнір.

З Болоцьким зустрічався тричі. За успішні переговори, каже Жовнір, йому обіцяли винагороду.

“Він всі три рази, як я з ним зустрічався, пропонував мені суму 20 тисяч”, – каже Жовнір.

“З Коцюком я зустрічався біля університету на вулиці Чорновола. Ми розмовляли, що я надам допомогу, переговорю з керівництвом, щоб в інтернеті дивитися, яка буде ціна”, – каже З.Жовнір.

Суд перейшов до перехресного допиту. Відповідаючи на питання свого захисника Жовнір зазначив, що з Болоцьким не був знайомий, а з Коцюком товаришував 5 років. Після першої зустрічі Коцюк та Болоцький поїхали в Коломию оглянути паперову фабрику.

Жовнір додав, що до цього фабрика виставлялася на продаж 10 разів. Цього разу мали змінити спосіб приватизації об’єкту, шляхом зниження ціни. За словами Жовніра, для цього він підготував лист до Фонду держмайна. Як зазначив Жовнір, він неодноразово піднімав питання щодо продажу цього об’єкту, оскільки його вже почали розкладати.

Читайте також  Активна Мама на візку або Як франківська письменниця вчить свого сина бути успішним (ФОТО)

“Але такі об’єкти як фабрика, я не маю права продавати, його може продати тільки центральний апарат”, – зауважив Жовнір.

Суддя зазначив, що в обвинуваченнях йдеться про те, що Жовнір висунув пропозицію надати 150 тисяч доларів за сприяння. Жовнір зазначив, що така розмова була.

“Я називав Болоцькому таку суму. Коцюк сказав якщо була нормальна ціна зниження продажі, можна буде ціну мені збільшити. Я назвав ціну 150 тисяч доларів – це винагорода за сприяння. Він цю суму мав надати після продажу даного об’єкту. Коцюк погодився на цю суму. Це було 4 жовтня 2016 року”,- каже Жовнір.

Проте, як зауважив суддя в обвинуваченні вказано, що ця розмова мала місце 19.09.2016. На це Жовнір зазначив, що можливо, точно не пам’ятає дати розмови, мовляв, міг переплутати. За словами Жовніра, Болоцький мав передати суму Коцюку на зберігання, а Коцюк мав передати її Жовніру після продажу об’єкту.

Також Жовнір відмітив, що окрім 20 тисяч просив ще 30. Суддя поцікавився чому в процесі допиту Жовнір змінює позицію: “Чому на питання прокурора Ви спочатку говорили 20 тисяч, потім 30 тисяч, а тепер кажете, що говорили 150 тисяч доларів ? “, – запитав суддя Кишакевич.

Жовнір відповів, що відповідав на запитання.

“Ваша честь, можливо я хвилювався, дещо не пам’ятав, як питали так і відповідав “, – каже Жовнір.

На цьому судовому засіданні Жовнір визнав повністю свою вину. Суддя зазначив, що у зв’язку з тим, що обвинувачений змінював покази під час допиту у суді, суд не вбачає необхідності продовження слухання справи у спрощеному розгляді, справу продовжать слухати у загальному розгляді.

Відтак наступного разу суд викликав на допит свідків Коцюка та Болоцького. Судовий допит цих свідків продовжать 13 червня о 13 годині.

Читайте також  Податківці, котрих взяли на хабарі, Новий рік зустрінуть у СІЗО: суд призначив мільйонну заставу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.