Деяким українцям спростили призначення пенсій: Зеленський підписав закон

Українцям, які проживають у тимчасовій окупації чи в районах активних бойових дій, спрощують призначення пенсій. Тепер таким громадянам пенсійна виплата призначатиметься незалежно від терміну звернення до Пенсійного фонду, безпосередньо з дня досягнення встановленого віку.

Відповідний законопроєкт №8198 підписав президент України Володимир Зеленський. Цей документ у другому читанні депутати Верховної Ради ухвалили ще 20 березня, тоді за нього проголосували 274 нардепи.

Спрощені правила діятимуть протягом усього військового стану та ще три місяці після його закінчення. Пенсія нараховуватиметься автоматично з наступного дня після:

досягнення людиною із зазначених категорій пенсійного віку (залежить від стажу, зазвичай 60 років);
встановлення інвалідності (за рішенням медексперизи).
Законопроєкт ухвалили, оскільки Пенсійний фонд на тимчасово окупованих територіях часто не може виконувати своїх функцій, пояснювала нардепка від “Слуги народу” Марія Мезенцева. Крім того, на громадян позначається відсутність інтернету та мобільного зв’язку, через що вони часто не можуть вчасно подавати заяви (зокрема. на призначення пенсії) через портал електронних послуг ПФУ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.