Жахливі ведучі й відсутність атмосфери: журналіст про відкриття Євробачення

Організатори не запросили достатньо шанувальників, навколо червоної доріжки було порожньо, тож “картинку” не врятували навіть красиві зйомки Маріїнського палацу.

В YouTube я натрапив на відео Eurovision Opening Ceremony із червоним хідником: цю подію транслювали не лише в Україні, а й світі. Один з ведучих – Джеджула – хизується, що це була найдовша червона доріжка в історії конкурсу – 265 метрів! Окрім метрів, на жаль, пишатись там мало було чим. 265 метрів сорому, пише ТСН

Ведучих було семеро. Логічно – семеро, бо 265 метрів. До речі, їхній п’ятизначний гонорар теж починається з сімки, але про це – пізніше. Ведучі – Андрій Джеджула, Андрій Кіше, В’ячеслав Варда, Тетяна Терехова, Анна Буткевич, Емі Грейс та Нейба Траоре. Останніх трьох довелось погуглити. Перших трьох згадати. У Instagram Нейби Траоре зазначено, що вона – “солистка лучшей поп-группы Panteres” (один з неоднозначних кліпів на їхньому YouTube-каналі налічує 269 переглядів!), Емі Грейс – учасниця телешоу “Супермодель по-українськи”, Анна Буткевич (ЗМІ пишуть, що вона – “екс дружина депутата” ).

Ніхто з семи ведучих не розмовляв адекватно англійською. Трохи кращі справи з іноземною мовою у Тетяни Терехової. Але для людини, яка часто буває у Лос-Анджелесі, розмовляти можна і треба краще. В’ячеслав Варда, мабуть, переплутав пісенний конкурс з боксерським рингом – його “Ледіз енд джентмелне, пліз, вєлькам…А ю реді фор ред кааарпееет?” пробудило б мертвого і відлякало ще живих. Жахливий акцент та інтонація. Помилки. Після його “оперних фраз” дивитися трансляцію не хотілося ні мені, ні самим шанувальникам Євробачення на YouTube-каналі. Іноземні коментарі (80 % від усіх реакцій) дослівно у перекладі під самим відео такі: “Справжнє випробування дивитися трансляцію, але я терпіла, тому що хотіла побачити учасників”, “Це, напевно, найдивніше, що я коли-небудь чув”, “В учасника з Австрії більше харизми, ніж у всіх ведучих разом узятих”, “Я ніколи не бачила таких ведучих. Сором”, “Ця трансляція була жахливою. Забагато ведучих і ніхто не міг розмовляти англійською правильно”.

Читайте також  Притула жорстко “пройшовся” по Седюку за го…й з..д на Євробаченні

Справа не лише у знанні англійської мови. Питання в усіх ведучих були сухі і не цікаві, зазделегідь заготовлені, а навідні – зовсім відсутні. Наприклад, один з чоловіків, який супроводжував учасницю від Азейбарджану, з’явився на хіднику у масці коня, однак ведучі проігнорували цю епатажну витівку. Правильно, бо щодня ми бачимо на червоних доріжках “коней”. Пізніше бідолашний зняв цю маску з себе, мабуть, втративши надію, що його про неї запитають…

У чому проблема? В організаторах. Навіщо було наймати сімох (троє з яких непрофесійні) ведучих? За офіційною інформацією порталу Prozorro, по 78 975 грн отримали Тетяна Терехова, В’ячеслав Варда, Андрій Джеджула. Чи гідні вони та інші учасники “сенсаційної сімки” цих гонорарів? Абсолютно – ні. Хто така Анна Буткевич і чим вона заслужила бути ведучою престижної церемонії? Невже окрім сумнівних ведучих корпоративів на кшталт Джеджули й Варди, не знайшлося маститих ведучих зі знанням англійської мови, а головне – з наявністю таланту і харизми? Лозунг Євробачення “Celebrate diversity” означає “Святкуй різноманітність”. Запросивши двох темношкірих дівчат у ролі ведучих, організатори, мабуть, хотіли показати що в Україні підтримують рівність і diversity. Але те, що Емі і Нейба не є професійними ведучими і розмовляють з помилками англійською – нікого не хвилює. Те, що творчість і популярність “лучшей солистки группы Panteras” Нейби Траори – під питанням, вочевидь, теж.

Стосовно самої події відкриття. Доріжка була красивою. Але довкола абсолютно порожньо. Питання до організаторів: де шанувальники? Чому запросили дві з половиною людини у ролі глядачів. Красиві кадри Маріїнського парку з повітря, довжелезний килим і … порожнеча. За інформацією у пресі, шанувальники були акредитовані. Можливо, з міркувань безпеки. Але чому не акредитувати більше? Охочих побачити того ж італійця Франческо Габбані (фаворита Євробачення, кліп якого вже переглянули більше 100 млн глядачів на YouTube) зійшлося чимало б. Hollywood – це передусім картинка. Картинка сотні, а то й тисячі фанів, які вигукують імена своїх кумирів. Це клацання фотоапаратів під вигуки фотографів “Over the shoulder please”. Цієї атмосфери не було зовсім.

Читайте також  Сенсаційна заміна суддів: «Х-Фактор» тепер ще крутіший

Пісні, що організатори включали фоново як презентацію виконавця, коли конкурсанти ступали на хідник, не завжди належали самим виконавцям. Наприклад, співаку з Австралії приписали пісню співачки від Азейбарджану, австрійцю поставили пісню гурту з Білорусі. На тлі цього трьохгодинного аматорства “зубрів” журналістики та івент-менеджменту на червоний килим не пустили (за словами продюсера співачки Ігоря Тарнопольського) і переможницю минулорічного конкурсу, яка власне привезла Євробачення до України – Джамалу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.