Перший сьогоднішній суд над міським головою Івано-Франківська перенесли через хворобу судді

Сьогодні, 19 квітня, в Івано-Франківському міському суді слухається адміністративна справа щодо міського голови Руслана Марцінківа.

Справу розглядає суддя Лев Кишакевич, передає Фіртка.

Але оскільки він на лікарняному, то засідання перенесли на 14.00, 22 травня.

Нагадаємо, на попередні засідання міський голова не з’являвся через перебування у лікарні. Втім, щоразу на засідання приходять його однопартійці від ВО “Свобода”.

Судова справа слухається через порушення закону “Про запобігання корупції” щодо неповідомлення НАЗК про суттєву зміну майнового стану, як того вимагає закон.

Міський голова придбав автомобіль “SKODA OCTAVIA” 2016 року випуску за 468 742 гривень, але “забув” внести його в Е-декларацію.

За повідомленням Р.Марцінківа, покупку здійснено за кошти, які отримані, як кредит у ПАТ «Кредо-банк», а також від продажу автомобіля “Daewoo Lanos” (ЗАЗ TF 6940, 2011 року випуску).

До слова, свій попередній автомобіль, міський голова продав за 4 тисячі доларів.

Правоохоронці намагалися вручити адмінпротокол меру в його кабінеті, проте той поспішив вийти із приміщення. Через це працівники УЗЕ попрямували за мером вулицею. Такі дії правоохоронців Марцінків розцінив як політичне переслідування і назвав роботу УЗЕшників політичним замовленням “зверху”. Правоохоронці такі звинувачення відкидають.

Нагадаємо, сьогодні о 15 годині має відбутись судове засідання у іншій судовій справі мера. Минулого року Руслан Марцінків не повідомив про конфлікт інтересів, коли на міському конкурсі грантів, що виділялися з міського бюджету, взяла участь організація його дружини Оксани Марцінків, яка після завершення конкурсу була визнана переможцем.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.