Частина українців ніколи не захворіє на COVID-19: лікар назвав їх особливості

Деякі українці ніколи не захворіють на коронавірус, оскільки їхня імунна система побудована так, що “не пускає туди вірус”.

Український лікар-інфекціоніст Євген Дубровський пояснив це вродженими чинниками, і це підтверджено на практиці. Деякі люди навіть при дуже близькому контакті з інфікованими так і не захворіли на COVID-19, пише apostrophe.ua.

“Є прошарок людей, які не захворіють взагалі. Їхня імунна система побудована так, що не пускає цей вірус. Він не може ніде прикріпитися або ж швидко знищується неспецифічними вродженими чинниками. На практиці бачимо людей, які не хворіють, хоч реально мають близький контакт. Таке є і серед лікарів”, – говорить він.

Дубровський розповідає, що COVID-19 небезпечний своїми ускладненнями. При цьому людей не рятують антибіотики, а кроворозріджувальні препарати, які важливо почати приймати вчасно. Це пов’язано з тим, що інфекція викликає утворення тромбів, мікротромбів. Що загрожує інсультами, інфарктами, а також тромбоемболічними ускладненнями в легенях.

“Основна група ризику – пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, люди з надмірною вагою, діабетом. Якщо сімейний лікар, навіть не бачачи своїх пацієнтів (що неправильно), надавав правильні рекомендації – це могло врятувати їх від важких наслідків”, – підсумував він.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.