Невипадкові обстріли мирних мешканців Донбасу

Бойовики так званих «ДНР/ЛНР» від самого початку бойових дій на території Донбасу «прославилися» тим, що використовують мирне населення як щит, а то й узагалі обстрілюють його, щоб потім звинуватити в усьому українських захисників.

За три роки війни нічого не змінилося. Яскравим прикладом цього стала Авдіївка, яку терористи, схоже, вирішили зрівняти з землею. А все тому, що не можуть взяти її штурмом і постійно несуть величезні втрати.

Нещодавно голова донецької поліції відкрито заявив, що бойовики навмисне вбивають цивільних та знищують інфраструктуру. Кілька днів тому вони обстріляли житловий квартал Авдіївки. Пошкоджено 21 будинок: вул. Бєлінського, 9, 10, 11, 12, 13, 20, 22, 24, 26; вул. Добролюбова, 10,12; Островського, 51; Колосова, 136, 138, 140, 142, 144, 161, 163, 165, 167.

Для здійснення таких обстрілів на озброєння сепаратистів почала поступати нова зброя. У декілька частин так званої “ДНР” почало надходити невеликими партіями по 4-5 одиниць 120-мм знарядь 2Б16 “Нона-К”.

Згідно з планами російського командування, окупаційні війська на Донбасі повинні поступово переходити від 120-мм мінометів до активнішого використання даного типу знарядь. Застосування противником знарядь” Нона-К “зазначалося і раніше, проте в досить обмежених масштабах.

Експерти пояснили: завдяки особливостям конструкції, знаряддя 2Б16 “Нона-К” фактично поєднує в собі можливості міномета, гармати і гаубиці.

Та сепаратисти стріляють не тільки по вільних містах, але й по тимчасово окупованих. Найяскравіший випадок трапився нещодавно у Донецьку. Там терористи з гранатометів обстріляли житловий будинок. Виявилося, що це такі в них «навчання». Раніше вони обстріляли багатоповерхівку у Куйбишевському районі міста, внаслідок чого постраждали два робітники. Звісно ж, у своїх злочинах вони встигли звинуватити ЗСУ.

Читайте також  Свинарчук-Гладковський, який розкрадав оборонку, придбав елітний Ferrari

Через таку надмірну жорстокість в лавах терористів виникають міжусобиці. Для прикладу, нещодавно виник конфлікт у так званому «9 полку морської піхоти» в Новоазовську. Члени банди уже складають маніфести і вимагають повиганяти один одного з «лав полку».

З кожним днем обурення і злість мешканців Донбасу росте мало не в геометричній прогресії. Фактично, бойовики самі копають собі могилу.

Джерела:

http://blogs.korrespondent.net

http://www.pravda.com.ua

http://www.segodnya.ua

http://patrioty.org.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: