Витрусять усі до останньої копійки: українцям почали донараховувати податки – кому та за що

Вже відомі значні суми, які заплатили українці

В Україні забороняється надавати свої банківські рахунки для відмивання коштів, інакше заплатити доведеться дуже дорого. Про це в Telegram -каналі повідомив голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

За його словами, у країні завершено 425 перевірок таких платників, за результатами яких донараховано майже 224 млн. гривень. Наприклад, громадянин “Ш” у 2023 році отримав на банківський рахунок майже 17,4 млн. гривень. За результатами документальної перевірки цього платника визначено суму грошового зобов’язання у розмірі 4,2 ​​млн гривень.

Він пояснив, що люди, які заробляють на транзиті кілька відсотків або символічний фікс, напевно не знають, що згідно із законом, все отримане ними оподатковується на загальних підставах податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовим збором за ставкою 1,5%.

“Застерігаю громадян від участі у сумнівних операціях. Не дайте себе обдурити і зробити себе ланкою в ланцюзі фінансових злочинів. Не раджу передавати картки та особисту банківську інформацію третім особам”, – написав Гетьманцев.

Як відомо, шахраї, власники онлайн-казино, контрабандисти і навіть російські спецслужби використовують банківські рахунки, які купують у звичайних українців, для незаконних платежів та відмивання величезних сум. Ці маніпуляції називаються “дропами” чи відмиванням грошей. Для боротьби з “дропами” Національний банк України (НБУ) запровадив ліміт із картки на карту. Зокрема, доведеться переводити суми понад 150 тисяч гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.