Українці затамували подих: цей тиждень стане вирішальним – коли і як закінчиться війна

Цей тиждень стане вирішальним – коли і як закінчиться війна
Цей тиждень стане вирішальним для війни. Тому, чого чекати від плану Перемоги, який буде презентовано в США, стане відомо вже невдовзі.


Наразі, про це пишуть багато ЗМІ та телеграм-каналів. Тому ось головне стосовно даного питання:

▪️Західні ЗМІ багато розмірковували на цю тему, в тому числі, що США дадуть дозвіл бити далекобійною зброєю по рф лише коли побачать цей план. І що він нібито передбачає запрошення України до НАТО.

▪️Якщо дозвіл дійсно дадуть, варто розуміти, що швидше за все він буде по-перше негласний (про що писали The Times (https://www.thetimes.com/uk/defence/article/us-uk-storm-shadow-missiles-ukraine-russia-mqg02nhsc)), а по-друге – може бути з обмеженнями по дальності, враховуючи, як західні партнери побоюються ескалації. Про такий дозвіл від Британії вже писали (https://t.me/truexanewsua/98171) The Guardian.

▪️Варто також розуміти, що у Пентагону почали закінчуватись запаси зброї для України, про що писали (https://edition.cnn.com/2024/09/17/politics/us-reducing-military-aid-packages-ukraine/index.html) CNN, саме тому США зараз виділяють не такі великі пакети допомоги, як раніше. На цьому фоні зняття обмежень на удари по рф може дійсно бути вирішальним.

▪️Зі слів (https://t.me/truexanewsua/98615) Зеленського, план Перемоги розрахований на швидкі рішення партнерів з жовтня по грудень без зволікань. Якщо Байден його не підтримає, то це призведе (https://www.newyorker.com/news/the-new-yorker-interview/volodymyr-zelensky-has-a-plan-for-ukraines-victory) до «надто довгої війни».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.