Вже офіційно по 46 грн: НБУ рекордно підняв курс долара та євро

Національний банк України (НБУ) 27 серпня 2024 року зафіксував новий офіційний курс долара США, який склав 41,3591 гривні за 1 долар, що на 0,1355 гривні вище за попереднє значення. Водночас курс євро досяг історичного максимуму, встановившись на позначці 46,1816 гривні за 1 євро.


Докладніше про те, що в НБУ підтвердили шалене зростання курсу долара та євро, інформує РБК-Україна.

Станом на 27 серпня 2024 року офіційний курс долара встановлено на рівні 41,3591 гривень за 1 долар США, що на 0,1355 гривні вище порівняно з попереднім значенням. Ця зміна сигналізує про підвищений попит на американську валюту, що відображає загальні економічні настрої та можливі очікування інфляції. Крім того, курс євро також досяг нового історичного максимуму – 46,1816 гривень за 1 євро, збільшившись на 0,3410 гривні. Примітно, що попередній рекордний курс євро було зафіксовано лише кілька днів тому, 23 серпня, та становив 45,9826 гривень. Така динаміка наголошує на продовженні зростання євро, що може бути спричинене як зовнішніми економічними чинниками, так і внутрішніми процесами в Україні.

Не тільки офіційні курси НБУ, а й показники на міжбанківському валютному ринку свідчать про зростання активності. Сьогодні курс долара на міжбанку збільшився на 4 копійки, досягнувши позначки 41,30-41,35 гривні за долар при операціях купівлі-продажу. Це зростання щодо попереднього дня закриття та може відображати як збільшення попиту на іноземну валюту серед банків, так і необхідність покриття зовнішніх зобов’язань українськими компаніями.

Не менш значущими є зміни та на готівковому ринку, де курс долара піднявся на 5 копійок, досягнувши 41,50 гривень. Готівковий курс часто використовується як індикатор споживчих очікувань та впевненості, тому його зростання може свідчити про те, що населення все частіше вважає за краще зберігати свої заощадження в доларах, побоюючись можливої ​​девальвації національної валюти.

Читайте також  Укpаїнські банки та обмінники pізко пеpеписали курс долара: скiльки кoштує валюта

Загалом, поточне підвищення курсу долара та євро наголошує на необхідності уважно стежити за ситуацією на валютному ринку, особливо в умовах економічної невизначеності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.