Жданов повідомив, що контрнаступ ЗСУ буде, і розповів, коли він розпочнеться: “Тоді ми можемо”

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, за яких умов стане можливим контрнаступ сил оборони.

Якщо ЗСУ цього року перейдуть у контрнаступ, це відбудеться не раніше осені, повідомив Олег Жданов. Серед причин він наголосив на необхідності формування та повного оснащення всім необхідним бригадам гвардії наступу, тому що наявних ресурсів нам насилу вистачає для утримання позицій на полі бою.

Інтерв’ю Олега Жданова для “Фабрики новин” можна переглянути на каналі YouTube.

Офіцер ВСУ припустив, коли ВСУ зможуть розпочати контрнаступ: “Я нагадаю, що в одному зі своїх інтерв’ю Зеленський говорив, що восени ми можемо мати можливість для проведення контрнаступальних операцій. Я думаю, що це реальні терміни на сьогоднішній день за умови, що ми формуємо (він тоді говорив про 14 бригад, але я не знаю, скільки їх буде реально, тому що це військова таємниця), але ми їх формуємо бригади. Нам потрібно кілька бригад (торік у нас їх було 12 бригад, коли ми розпочинали контрнаступальні дії), які будуть технічно оснащені, озброєні та навчені“.

⚡️ЖДАНОВ Прокиньтеся! МИ РЯТУЄМО ПУТІНА, штовхаючи мир ЗСУ підуть у НАСТУП ВОСЕНИ Сі тяжко хворий

Потім військовий експерт назвав умову, без якої контрнаступ ЗСУ не варто навіть починати: “Потрібно 3-4 місяці готувати бригаду, і потім ця бригада буде готова до виконання завдань за призначенням”. Кінець осені? Так, я погоджуюсь із цими термінами, але за умови, що партнери нададуть весь той комплект техніки та озброєння, який ми запросили для формування та озброєння цих бригад. Тоді ми можемо говорити про контрнаступ“.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.